Esitys: Sosiaali- terveystoimeen yli sata uutta vakanssia

Sosiaali- ja terveystoimen määrärahoja esitetään korotettavaksi ensi vuonna noin 20 miljoonalla eurolla kuluvaan vuoteen verrattuna.

Kaupunginjohtajan talousarvioesityksessä määrahan korotus on korkeampi, kuin millään muulla toimialalla. Tällä pyritään vastaamaan sosiaali- ja terveystoimen resurssitarpeeseen.

Kuluvana vuonna toimialan budjetti ylittyi yli 12 miljoonalla eurolla, johtuen pääasiassa ostopalveluina hankittujen lasten sijoituspaikkojen määrän kasvusta ja kohonneista hinnoista sekä Kaunialan sairaalan ostopalvelujen hankinnasta.

Reilu viidennes määrärahojen korotuksesta menee 113 uuden vakanssin rahoittamiseen.

Toimialan suurin henkilöstölisäys on tulossa vanhus- ja vammaispalveluihin, joihin ollaan perustamassa ensi vuoden aikana 76 uutta vakanssia.

Näistä suurin osa, 39, tulee Hämeenkylän uuteen, vanhusten tehostetun asumisen yksikköön.

Kylväjänkujan varteen nousee ensi vuoden aikana uusi vanhusten asumisyksikkö, johon tulee noin 50 tehostetun palveluasumisen paikka.

Kymmenen uutta vakanssia tulee Myyrinkotiin kehitysvammaisten hoitoyksikköön.

Muun muassa kotihoitoon ja erityisasumisen lakisääteiseen valvontaan on tulossa niinikään uusia vakansseja.

Lisää henkilöstöresurssia on tulossa myös perhepalveluihin, johon ollaan perustamassa kaikkiaan 19 uutta vakanssia. Perhepalveluissa on tarkoitus käynnistää kehittämisohjelma, johon kutsutaan mukaan kaupungin eri toimialat, järjestöt ja yritykset. Yhtenä tavoitteena on pilotoida Islannin mallia kansallisena kokeiluna.

Terveysasemien yhteiseen puhelinpalveluun esitetään viittä vakanssia. Tämä ei tarkoita lisäystä puhelinpalelun nykyiseen henkilökuntamäärään, sillä palveluun on vuoden aikana palkattu viisi hoitajaa määräaikaisilla sopimuksilla.

Terveyspalveluihin on tulossa myös neljä uutta terveydenhoitajan vakanssia ja seitsemän lääkärivakanssia.

Terveyspalveluihin pääsyä halutaan helpottaa terveysasemien iltavastaanotoilla, jotka toteutetaan asteittain kaikilla terveysasemilla.

Talousarvioesityksessä todetaan, että terveysasemien viikonloppuvastaanoton toteutusta selvitetään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut