Koulutien turvallisuus paranee Nikinmäessä – Jalkakäytävät valmistuvat ensi syksynä

Nikinmäkeen rakennetaan jalkakäytäviä. Arkisto/Armi Suojanen

toimitus

Pientalovaltaisen Vantaan koilliskolkan liikenneturvallisuus kohenee, kun Nikinmäkeen rakennetaan yksi jalkakäytävä sekä jalankulku- ja pyörätie.

Jalkakäytävä tulee koko Sinisiiventien pituudelle Korennontieltä Perhotielle. Katua myös perusparannetaan ja osuudelle rakennetaan hulevesiviemärit. Lisäksi uusitaan katuvalaistus.

Toinen jalkakäytävä tehdään Perhotielle Paarmarinteen ja Sinisiiventien väliselle osuudelle. Sille tulee myös pyörätie ja hulevesiviemäri. Katuosuudella uusitaan lisäksi valaistus.

Jalkakäytävät lisäävät erityisesti koulutien turvallisuutta, sillä niitä käyttävät lähellä sijaitsevan Jokivarren koulun Nikinmäen opetuspisteen oppilaat.

Sinisiiventiellä työt on jo aloitettu, ja ne jatkuvat myöhemmin Perhotien osuudella. Molempien katuosuuksien pitäisi valmistua ensi vuoden lokakuussa.

Kadunrakennustöistä huolimatta Sinisiiventiellä ja Perhotiellä voi kulkea, mutta nopeusrajoitus on pudotettu 30:een kilometriin tunnissa.

Kaupunki kuitenkin suosittelee, että katutöiden ajan koululle ja päiväkodille kuljettaisiin vaihtoehtoisia reittejä, jos mahdollista.

Vantaan katusuunnittelijat selvittävät mahdollisuuksia rakentaa jalkakäytävät vielä Perhotielle Sinisiiventien ja Lukkitien väliselle osuudelle ja Lukkitielle. Niitä ovat toivoneet asukkaat.

Paikkaan on kuitenkin vaikea rakentaa jalkakäytäviä maaston korkeuserojen ja katualueiden kapeuden vuoksi.

Jalkakäytävien rakentamisessa pitää huomioida muun muassa tila lumenauraukselle ja se, ettei tonttien ajoliittymistä tule liian jyrkkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.