Kierrätystrendi vahvistuu muotimaailmassa – Nyt catwalkeilla nähdään kokispulloista tehtyjä vaatteita

Kahden huippubrändin yhteistyössä totetuttamassa mallistossa vaatteet on tehty pääosin kierrätetyistä muovipulloista ja puuvillasta. Coca Cola ja Diesel

Crista Lassfolk-Feodoroff

Suomessa myytävistä virvoitusjuomapulloista yli 90 prosenttia valmistetaan PET-muovista. Se on maailman kierrätetyin muovilaatu, jota kierrätetään Suomessa juomateollisuuden ja kaupan ylläpitämän Suomen Palautuspakkaus Oy:n eli Palpan kautta.

Euroopassakin jo noin 70 prosenttia PET-muovista päätyy takaisin uudelleenkäytettäväksi.

Pulloissa käytettävä PET-muovi sopii poikkeuksellisen hyvin uusiomateriaaliksi. Sitä voidaan hyödyntää myös vaateteollisuudessa, joka etsii kuluttajapaineen alla uusia eettisempiä tapoja kehittää tuotantoaan.

Coca-Cola hyödynsi juomapulloissa käyttämäänsä PET-muovia vaatteisiin jo vuonna 2007, jolloin se lanseerasi T-paitoja, joihin käytettiin viisi muovista kokispulloa per paita.

Nyt yhtiö tiedottaa julkaisevansa 12 vaatteen kokoelman yhteistyössä muotibrändi Dieselin kanssa. The (Re)Collection -vaatemalliston vaatteet on yhtiöiden mukaan tehty suurimmaksi osaksi kierrätetyistä muovipulloista saaduista materiaaleista ja kierrätyspuuvillasta.

Mallisto tulee myyntiin ympäri maailmaa, ja Suomessakin 7. lokakuuta Helsingin Dieselin myymälässä.

Mallisto julkaistiin viime perjantaina uudistetussa Galeries Lafayette -tavaratalossa Pariisin muotiviikkojen yhteydessä.

Mallisto esitellään lähipäivinä myös Lontoossa, Berliinissä, Milanossa, Tokiossa, Shanghaissa, Pekingissä, Amsterdamissa ja New Yorkissa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut