Yhä useampi haluaa päästä viheriölle – golfareiden määrä kasvaa Uudellamaalla

Kuvituskuva Sauvo Jylhä / arkisto

Jari Pietiläinen

Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenmäärä on tänä vuonna kääntynyt hienoiseen nousuun. Suomen 129 golfseuran kokonaisjäsenmäärä oli elokuun lopussa tehdyn vuositarkastuksen mukaan 140 228.

Vuosi sitten jäsenmäärä oli 138 955, joten kasvua on kertynyt 1 273 pelaajan eli noin prosentin verran.

Rekisteröityneiden harrastajien kokonaismäärä ylitti 140 000 rajapyykin ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja harrastajamäärä on pysynyt tasaisesti sen yläpuolella ennen viime vuotta.

– Jäsenmäärän kasvu on hieno uutinen koko Suomi Golfille, ja menemme taas oikeaan suuntaan. Golfyhteisöt ovat ymmärtäneet toimintaympäristön muutoksen tuoman haasteen ja tarttuneet rivakasti toimeen, iloitsee liiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen tiedotteessa.

Uusimaa on golfareiden luvattu maakunta: Uudellamaalla liiton jäsenseurojen jäsenmäärä kasvoi yli kolme prosenttia. Kasvu oli samaa luokkaa kuin Keski-Suomessa.

Uudellamaalla yksi isoimmista kasvajista oli vuoden golfseuranakin palkittu Espoo Ringside. Maan suurin golfseura on puolestaan edelleen Vihti Golf Club, jossa oli elokuun lopussa 5 578 jäsentä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Miksi Posti hankki 30 000 euron golfosakkeen eliittikentältä? – Yhteiskuntasuhdepomo kiistää kohutun lehtitiedon  5.9.2019 12:34
  2. Golfkierrokselle raju päätös Kirkkonummella – IS: Salama iski miehen sairaalakuntoon 9.7.2019 11:42
  3. Näillä vinkeillä pääset sutjakasti alkuun golfissa – "Periaatteessa riittää, että osuu palloon ja sitten vain kävellään eteenpäin" 8.7.2019 18:20

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut