Tikkurila ja Leinelä ovat haluttujen listalla – Välittäjä kertoo, mitä asiakkaat nyt etsivät

Kiinteistönvälittäjä Anne Ramsay kuvattiin vanhaan taloon rakennetussa uudessa ullakkoasunnossa Alppiharjussa. Ramsayn mukaan ylimpien kerrosten asunnot ovat haluttuja ja se näkyy niiden hinnoissa. Tiina Örn

Tiina Örn

Pääkaupunkiseudulla asuntoja välittävä Anne Ramsay tietää, mitä asiakkaat nyt etsivät.

– Asiakkaat ovat tänä päivänä hyvin laatutietoisia. Myös taloyhtiön asioista ollaan välillä yllättävänkin tietoisia. Moni ostaja osaa arvioida tulevien remonttien kustannuksia, Ramsay kertoo.

Laatutietoisuus näkyy muun muassa siinä, että asunnossa tehtyä ”myyntiremonttia” arvioidaan kriittisesti.

Remontissa kannattaa Ramsayn mukaan huomioida talon tyylisuunta ja kunnioittaa sitä valinnoissa.

– Viimeistelemätön remontinlaatu ja heikkolaatuiset materiaalit eivät useinkaan nosta asunnon arvoa, joten pintaremontti kannattaa suunnitella huolellisesti.

Ramsayn mukaan monet pitkään vallalla olleet trendit puhuttelevat vieläkin ostajia. Niitä ovat esimerkiksi kalanruotoparketti ja avokeittiöt.

– Avokeittiöitä arvostetaan niin perheasunnoissa kuin yksiöissä, Ramsay sanoo.

Laatutietoiset asiakkaat etsivät Ramsayn mukaan myös vaivattomuutta. Ei riitä, että huoneistossa on paikat kaapeille, kaappien tulee olla paikoillaan.

– Jos asuntoa markkinoidaan muuttovalmiina, asiakas ei halua joutua tekemään mitään.

Mitkä ovat nyt niitä alueita, joilla sijaitsevat asunnot menevät hyvin kaupaksi? Ramsay käyttää sanaparia haluttu sijainti. Etelä-Helsingin lisäksi Ramsay listaa halutuiksi sijainneiksi muun muassa Etelä-Haagan, Herttoniemen, Kallion, Lauttasaaren ja Meilahden. Hän pohtii myös Vantaata:

– Tikkurilan suosio on pysynyt pitkään hyvänä. Hyvät palvelut ja liikenneyhteydet kiinnostavat ostajia. Uusimmista alueista Leinelä houkuttelee ostajia hyvien liikenneyhteyksien takia. Tiedän, että alue houkuttelee sijaintinsa takia myös lentoasemalla työskenteleviä.

Nykyään myös monet nuoret ajattelevat ensiasuntoaan sijoitusmielessä, Bo LKV:ssä työskentelevä Ramsay sanoo.

– Moni nuori tarkasteleeensimmäistä kotiaan myös siitä näkökulmasta, että sen voi myöhemmin jättää vuokra-asunnoksi. Se saattaa näkyä ensiasunnon valinnassa.

Asuntomarkkinoilla näkyvät mediassa esiin nostetut asiat. Se tuo Ramsayn mielestä joskus epätervettä paniikkia asuntokaupoille.

– Mediassa oiotaan mutkia suoriksi ja esimerkiksi sisäilma- ja taloyhtiölainajutut saattavat luoda jopa turhaa huolta.

Ostajat osaavat usein tutkia tulevien remonttien tarvetta taloyhtiön asiakirjoista. Ramsay kehottaa asunnonostajia myös muuten tarkkaavaisuuteen taloyhtiön tunnuslukujen tarkastelussa.

– On tärkeää katsoa esimerkiksi taloyhtiön kokoa. Mikä on oman asunnon koko suhteessa taloyhtiön kokoon? Jos ostaa ison asunnon pienestä taloyhtiöstä, pitää varautua siihen, että isot remontit tulevat kalliiksi.

Aiheeseen liittyvää

 1. Asuntojen hinnoissa jopa 4–4,7 prosentin laskua isoissa kaupungeissa kesällä – näin ekonomisti kommentoi
  28.8.2019 9:07
 2. Esimerkkinä Kivistö – ”Terveet asuntomarkkinat eivät ole neuvostoajan kauppa”
  18.7.2019 7:00
 3. Hypon asuntomarkkinakatsaus: Joka toisen asunnon arvo laski viime vuonna – nämä kaksi asumisen megatrendiä jatkavat kasvuaan
  2.3.2019 11:56
 4. Pankki: Asuntomarkkinoilla on nyt ostajan markkinat, kun kysyntä tyrehtyy – "Kansa on jopa ekonomisteja pessimistisempi talousnäkymien suhteen"
  1.3.2019 6:50

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut