Mielipide: Pihaan vievän liittymän asvaltointia Ilolassa on saatu odottaa kaapelitöiden jälkeen kolme vuotta

Ilolalaiseen pihaliittymään kaivattaisiin nyt asvaltin laittajia paikalle. Arkisto/Tuomas Linna

toimitus

Kirjoittaja kertoo yrittäneensä kolmeen otteeseen saada vastakaikua kaupungilta liittymän paikkaamiseen.

Osoitteessa Ilolantie 9 D-F tehtiin yli kolme vuotta sitten kaapelikaivauksia Pälvitien puoleisessa pihaliittymässä. Tuolloin Ilolantien puoleisten liittymien asfaltointi korjattiin välittömästi. Urakoinnin päätteeksi yksi liittymä jätettiin paikkaamatta.

Nyt olen ottanut kaupunkiin yhteyttä kolmeen otteeseen tästä asiasta. Ensimmäisellä kerralla ei vastannut kukaan, toisella kerralla tuli vastaus: ”Olet lähettänyt palautteen väärälle osastolle.” Asia ei siis kuulunutkaan kaapelit asentaneelle vaan katujen kunnossapito-osastolle.

Ohjeen mukaan lähetin kolmannen palautteen, joka ilmeisesti päätyi oikealle osastolle. Kyselin myöhemmin lähetykseni perään ja vastaus kuului: ”Koska olemme saaneet palautteesi juuri ennen talvea, korjausta ei voitu arvioida urakoitsijan ja kaupungin edustajan puolesta.”

Nyt lähestyy uusi talvi eli taas on vuosi mennyt, eikä mitään ole tapahtunut. Samaan pihaan on tulossa meidän omaan laskuumme asfaltoinnin korjauksia, ja nyt tuo liittymä saattaakin livahtaa samaan urakkaan ja väärälle maksajalle.

Myös asukkaat ovat kukin vuorollaan yrittäneet kohtaa jotenkin paikata. Liittymään on nyt kannettu kuutio hiekoitushiekkaa, joka tietenkin on uponnut siihen kuin suohon. Oikeesti sylettää tämänkaltainen puuhastelu. En ole ammattilainen, mutta luulen korjauksen olevan puolen päivän urakka, eli siitä tuskin tarvitsee Euroopan laajuista tarjouskilpailua järjestää.

Liittymä on vilkas koulusta palaavien pyöräilevien lapsukaisten oikopolku pihojen poikki ja monttujen terävät reunat ovat vaarallisia. Kaikella ystävällisyydellä: paikatkaa nyt tuo liittymä! Etukäteen kiitos oikein paljon.

Matti Kovanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.