Hakkilassa sijaitseva teollisuushalli kätkee sisäänsä säihkettä ja kimallusta – Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa kuvataan toista kautta Vantaalla

Banijay Finlandin tuottaja Katja Price ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelman vastaava tuottaja Martti Sivonen tarkastivat lavasteiden toimivuutta viikolla. Tanssiparketin laidalle tulee sunnuntaiksi tuolit 200 katsojalle. Johanna Erjonsalo

Marika Lumme

Vantaalta Vanhan Porvoontien varresta metsän laidalta löytyy betonisia halleja peräjälkeen. Yksi rakennuksista kätkee parhaillaan sisäänsä paljetteja, kimallusta, säihkyviä valoja ja suuren tanssiparketin. Betonitalo, jonka sisäänkäynnin luona tulijaa tervehtivät myös bajamajat, on Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kuvauspaikka seuraavat kymmenen viikkoa.

Suosittua tanssiohjelmaa kuvataan nyt toista vuotta Hakkilassa.

– Helsingissä suurten studioiden tilanne on karsea. Ei niitä ole Suomessa juuri missään, mutta ei varsinkaan pääkaupunkiseudulla, kertoo ohjelman vastaava tuottaja Martti Sivonen Banijay Finland Oy:stä.

Sivonen on konkarituottaja, joka on työskennellyt yli 20 vuoden ajan televisioalalla. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan hän hyppäsi mukaan 10. kaudelle, jolloin ohjelman studio oli Helsingin Herttoniemessä.

Hakkilassa betonirakennuksessa on maailma, joka ei ulkoapäin paljastu. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman vastaava tuottaja Martti Sivonen on livelähteyksen aikana rakennuksen pihalla ulkotuotantoautossa. Kuva: Johanna Erjonsalo Johanna Erjonsalo

– Kymppikauden jälkeen meidän oli löydettävä uusi studiotila. Tekninen tuottajamme Director’s Cut kävi läpi koko pääkaupunkiseudun ja lopulta löytyi tämä tila.

Tärkeä kriteeri hallille oli katon kestävyys. Valorakenteet painavat paljon, samoin talven lumikuorma. Lujuuslaskelmien jälkeen lupa studion rakentamiseen tuli. Teollisuushallin muuntaminen toimivaksi studioksi oli Sivosen mukaan satojen tuhansien eurojen investointi. Pelkästään lasku uuden sähkökaapin asennuksesta oli kymmeniä tuhansia euroja.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman lavasteet viimeisteltiin tällä viikolla paikoilleen Hakkilassa. Lämpiön verhon takana säihkyvälle parketille astelee sunnuntain suoraan lähetykseen 10 tanssiparia. Ohjelman vastaava tuottaja Martti Sivonen uppoutuu tanssikuplaan kymmeneksi viikoksi. Kuva: Johanna Erjonsalo Johanna Erjonsalo

Banijay Finland on hallissa vuokralla. Hakkilassa on kuvattu myös muita ohjelmia, kuten Mitä lapsesi tekisi? ja marraskuussa alkava Luokkajuhlat

Tällä hetkellä Hakkilan hallin täyttää suuri tanssilattia, jonka laidalla on kolme riviä penkkejä katsojille sekä oma tila bändille ja tuomareille. Maski ja kampauspiste sijaitsevat lämpiön yhteydessä. Puvustamo, pukuhuoneet, sometila sekä ääni- ja valotekniikka löytyvät tiiviistä tilasta verhojen takaa. Jokainen neliömetri hallista on käytössä kuvausviikkoina.

Yleisöä livelähetyksiin mahtuu noin 200.

– Haluaisin, että voisimme ottaa yleisöä joka lähetykseen ainakin 500 henkilöä. Valitettavasti tänne ei mahdu, hän sanoo.

Sivonen harmittelee studiotilapulaa.

– Suurin osa esiintyjistämme on pääkaupunkiseudulta, jonka vuoksi studio on oltava täällä, hän toteaa.

Katsojilta piilossa ovat esimerkiksi pukukopit ja puvustamo. Martti Sivonen tietää, että lähetyksessä vipinää riittää. Kuva: Johanna Erjonsalo Johanna Erjonsalo

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman lavasteiden purkaminen ja kasaaminen viikoittain ei myöskään ole vaihtoehto, sillä tanssiparit harjoittelevat omien salien lisäksi myös Hakkilan studiossa. Ennen sunnuntain suoraa lähetystä tanssit kuvataan ja päätetään katsojille näkyvät kuvakulmat. Jokaisesta esityksestä tehdään visuaalisesti eri näköinen ja tanssien teemoihin sopiva. Tämä vaatii treenausta studiossa myös muun muassa bändiltä ja valotekniikalta.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan liitetty glamour syntyy Sivosen mukaan visuaalisuudesta, kuten valoista, asuista ja tänä vuonna entistä suuremmasta led-näytöstä, joka mahdollistaa eri maailmojen luomisen. Sivonen kokee, että glamour on vain yksi osa ohjelmaa, jonka suosio syntyy muistakin asioista.

– Tanssijoiden heittäytyminen ja itsensä likoon laittaminen on jotain hyvin vangitsevaa. Myös kilpailuun liittyvät asiat kuten vahvat tunteet kiehtovat. Ja tietenkin itse tanssi, hän sanoo.

– Tanssijoiden heittäytyminen ja itsensä likoon laittaminen on jotain hyvin vangitsevaa, Sivonen sanoo. Kuva: Johanna Erjonsalo Johanna Erjonsalo

Ohjelmaa tekee noin sata henkilöä. Sivonen sanoo ohjelman pitkän historian tuovan tekemiseen varmuutta. Monenlaisia sattumuksia tapahtuu aina.

– Lähetyksen jokainen kuva on etukäteen mietitty, joten pienikin kompastuminen saattaa aiheuttaa suuria muutoksia. Suorien lähetysten arvaamattomuus on tietysti myös niiden suola.

Syksyyn myös liittyy flunssa-aika. Jo ennen ensimmäistä livelähetystä tuli ensimmäinen muutos, kun Mikael Jungnerin tanssiopettaja vaihtui sairastumisen vuoksi. Pöpöjä koitetaan Sivosen mukaan pitää kurissa niin paljon kuin pystytään esimerkiksi käsideseillä harjoituspaikoilla.

Banijay Finlandin tuottaja Katja Price ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelman vastaava tuottaja Martti Sivonen tarkastivat lavasteiden toimivuutta viikolla. Tanssiparketin laidalle tulee sunnuntaiksi tuolit 200 katsojalle. Kuva: Johanna Erjonsalo Johanna Erjonsalo

Livelähetyspäivinä tuotantoryhmästä ensimmäiset saapuvat töihin jo aamuseitsemältä. Sivonen itse tulee aamupäivän aikana. Tanssijoiden päivä käynnistyy puoliltapäivin. Sunnuntaihin mahtuu meikkausta, kampauksia ja kenraaliharjoitus. Lähetys koteihin alkaa kello 19.30. Tänä syksynä lähetys on ensimmäistä kertaa kahden tunnin mittainen. Nukkumaan Sivonen pääsee kello 23 aikaan.

– Ihanassa TTK-kuplassa elämme kymmenen viikkoa.

Tanssin taikaa

Tanssii tähtien kanssa -televisio-ohjelman uuden kauden livelähetykset alkavat sunnuntaina.

Tanssiparketilla nähdään tanssiopettajien kanssa Jannika B, Timo Lavikainen, Laura Lepistö, Veronica Verho, Mikael Jungner, Eini, Mika Poutala, Christoffer Strandberg, Olli Herman ja Meeri Koutaniemi.

Tanssiopettajat ovat Janica Saarni, Jani Rasimus, Ansku Bergström, Sami Helenius, Kia Lehmuskoski, Aleksi Seppänen, Matti Puro, Katri Mäkinen, Marko Keränen ja Jutta Helenius.

Kaksituntisen suoran lähetyksen juontavat Mikko Leppilampi, Vappu Pimiä ja Tuija Pehkonen. Tähtiparien suoritusta tuomaroivat myös tällä kaudella Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen ja Jorma Uotinen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tanssii tähtien kanssa vetoaa "kaikkiin vauvasta vaariin" – mediatutkija kertoo, miten se siinä onnistuu
    8.10.2018 20:00
  2. Näetkö sinä tämän ilmiön Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa? – Tutkija: Tanssitapa paljastaa arvostetun persoonanpiirteen mentiinpä sitten foxtrotia tai valssia
    24.10.2018 20:30
  3. TTK rikkoo ennätyksiä: Tätä Hannes Suomisen kolmen kympin tanssia ihaili 1,58 miljoonaa suomalaista – katso myös aiemmat esiintymiset
    8.10.2018 10:57

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut