Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Potilasjonoista kärsivä Vantaa ostaa lääkäriaikoja yksityiseltä puolelta – Hankalaksi koetusta palvelusetelistä luovutaan tilapäisesti

Vantaa luopuu palvelusetelin käytöstä lääkäripalveluissa tilapäisesti.

Palvelusetelin sijaan lääkäriaikoja aletaan hankkia ostopalveluina lähiviikkojen aikana.

– Ostopalvelu voi tarkoittaa joko keikkalääkäreiden hankkimista omille terveysasemille tai palvelun ostamista yksityiseltä lääkäriasemalta, toteaa terveyspalveluiden johtaja Piia Vuorela.

Toimialaa ohjaava sosiaali- ja terveyslautakunta päätti asiasta eilisessä kokouksessaan, jossa se käsitteli yhtenä asiana terveysasemien akuuttia lääkäripulaa.

Lautakunta edellyttää, että terveysasemien lääkärivajeesta johtuva akuuttitilanne hoidetaan mahdollisimman pian, jotta lääkäriaikaa jonottavat saavat ajan lääkärille ja lääkärivajeesta kertyvä jono saadaan hoidettua.

Terveysasemilta puuttuu 21 lääkäriä, mikä on noin viidennes koko lääkärikunnasta. Lue lisää täältä.

Kaupungin myöntämien palveluseteleiden käyttöaste on jäänyt heikoksi. Setelin myöntämisen on todettu myös vievän kohtuuttoman paljon terveydenhuollon henkilökunnan työaikaa.

Lautakunta edellyttää toimialan johdolta myös iltavastaanoton ripeää kehittämistä sekä viikonloppuvastaanoton käynnistämistä.

Terveyspalvelujen johtaja jätti eriävän mielipiteen viikonloppuvastaanoton käynnistämisestä, sillä sen toteuttamiseen ei ole varattu rahaa.

Jo iltavastaanottoa koskevassaan esityksessä Vuorela totesi, ettei iltavastaanottojen aloittaminen omalla henkilökunnalla ole realistista vaan tämäkin toiminta pitäisi järjestää ostopalveluna.

– Selvitämme nyt henkilökunnan halukkuutta ja mahdollisuuksia ilta- ja viikonloppuvastaanottoihin.

Näiden toimien lisäksi lautakunta edellyttää toimialan johdolta sähköisen asioinnin, muun muassa digivastaanotton kehittämistä sekä terveysasemien tukipalvelujen kehittämistä. Lue lisää täältä.

Lautakunta haluaa teettää myös terveysasemien henkilökunnalle kyselyn, jolla tähdätään työolosuhteiden kehittämiseen.

Lautakunta hyväksyi kokouksessa myös toimialan taloussuunnitelman vuodelle 2020 ja taloussuunnitelman vuosille 2020–2023.