Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Uusi superhotelli voi tehdä Helsinki-Vantaasta suositun kokous- ja konferenssipaikan – hotelliguru: lentokentällä kokoontuminen säästää aikaa ja vaivaa

Norjalainen hotellimoguli Petter Stordalen puhkuu intoa. Hän on saapunut Helsinki-Vantaan lentoaseman World Trade Centeriin kertomaan ison uutisen. Stordalenin perustama Nordic Choice Hotels ryhtyy operoimaan Suomen suurinta hotellia, joka rakennetaan Vantaalle.

Terminaalien yhdyskäytävän ja rakenteilla olevan pysäköintitalon väliin, noin 4 000 neliömetrin tontille, rakennetaan 13-kerroksinen hotellikokonaisuus. Siihen tulee yli 700 huonetta, kokous- ja konferenssitiloja sekä kaikille avoin näköalabaari.

Hotelliin tehdään pienempiä kokoustiloja ja isompi konferenssitila, johon mahtuu lähes 2 000 ihmistä. Hotellista rakennetaan sisäyhteys terminaaliin ja sen alla olevalle juna-asemalle.

– Bruttoneliöitä rakennuksessa on yli 35 000, kertoo LAK Real Estate Oy:n toimitusjohtaja Tommi Vaisalo

LAK rakennuttaa hotellin omistukseensa ja Nordic Choice Hotels tulee siihen vuokralaiseksi.

Rakentaminen alkaa ensi vuonna ja valmista pitäisi olla vuoden 2023 alussa. Rakentamisbudjetti on noin 120 miljoonaa euroa.

Nordic Choice Hotelsilla on vahvaa kokemusta lentokenttähotelleista Pohjoismaissa, kuten Tukholman Arlandassa. Stordalen hehkuttaa uutta hanketta ja kehuu sitä lentokenttähotellien entrecôte- tai filet mignon -pihviksi.

Stordalenin yritys iskee hotellillaan voimistuvaan suuntaukseen, jonka mukaan kokouksia ja konferensseja pidetään yhä useammin lentokentällä ajan ja vaivan säästämiseksi.

– Lentokentältä ei tarvitse siirtyä erilliseen kokouspaikkaan, Stordalen selittää.

Vaikka lentämistä paheksutaan ilmastonmuutosta edistävänä liikkumismuotona, Stordalen muistuttaa, että siitä huolimatta ihmisten matkustaminen lisääntyy koko ajan. Helsinki-Vantaan matkustajamäärä on nyt 20 miljoonaa vuodessa ja kymmenen vuoden päästä sen arvioidaan olevan 30 miljoonaa matkustajaa.

Nordic Choice Hotelsilla on Vantaalla entuudestaan Clarion Hotel Helsinki Airport Aviapoliksen asemalla. Hiljattain hotelliketjuun ostettiin Helsingistä muun muassa St. George ja Kämp. Ketjulla on kaikkiaan yli 200 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Suomen suurimman hotellin titteliä pitää toistaiseksi hallussaan toinen vantaalainen hotelli, Break Sokos Hotel Flamingo Pakkalassa. Siinä on 541 huonetta.