Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhan liiton mies haluaa tehdä hyvän mielen biisejä – Sipoolainen Sami Karu heittää levynjulkkarikeikkansa Vantaalla

Bruce Springsteen, Tom Petty, Eppu Normaali, Kolmas Nainen, Esa Eloranta... sieltä jostain vanhojen idoliensa liepeiltä laulaja-lauluntekijä Sami Karu uumoilee oman musiikkinsa kumpuavan.

– Olen vähän vanhan liiton kaveri. Haluan, että musiikillani on oikeat soittajat ja biiseissä tarinoita, joissa on jotain vähän syvällisempääkin mukana.

Karu sanoo tekevänsä mieluiten hyvän mielen biisejä.

– Ehkä sen takia ne eivät soi radiossa, suomalaisethan tykkäävät synkistelyistä, hän hörähtää päälle.

Teini-iästä lähtien vuosikymmenet biisejä väsäillyt ja monissa kokoonpanoissa soittanut rumpali uskaltautui lopulta ehdottamaan muusikkoystävälleen Esa Elorannalle studioäänitysten tekemistä omista lauluistaan. Eloranta innostui yhdeksi tuottajista ja debyyttialbumi Hetkiä ilmestyi 2017.

– Se on hyvin henkilökohtainen levy. Kappaleet ovat otteita tuotannostani 1990-luvun alusta vuoteen 2016 asti, Karu kertoo.

– Ajatus oli tehdä jotain, mitä voin vanhana kiikkustuolissa istuessani katsella levyhyllystä ja todeta, että tulipahan tehtyä, eikä vain ajatusta palloteltua.

Kannustusta levyttämiseen oli omassa perheessä jo valmiina.

– Vaimoni totesi jo vuosia sitten, että jos aiot oikein kunnolla tehdä sitä omaa musiikkiasi, eiköhän olisi jo aika tehdä. Alkaa olla sen verran kierroksia jo mittarissa.

Muusikkona Karu on puoliammattilainen, päivät kuluvat muissa töissä. Nykyisin käsissä on rumpupalikoita useammin kitara.

– Tällä hetkellä soitan pääosin vain oman yhtyeeni kanssa, mutta saatan kyllä satunnaisesti lähteä tilauksesta kitaristiksi ja laulajaksi.

Stadissa kasvanut ja nykyisin Sipoossa asuva Karu ei ole edelleenkään heittäytynyt ammattimuusikoksi, mutta nyt on valmiina levy numero kaksi.

EP-julkaisu Syksyn värejä kertoo herkän pop-rock-henkisesti muun muassa suomalaisesta periksiantamattomuudesta, luonnon ja vanhempien ihmisten kunnioittamisesta, läheisyydestä ja pitkäkestoisesta rakkaudesta.Levyllä soittavat Karun lisäksiEsa Eloranta, Jarmo Nikku, Pekka Gröhn, Harri Ala-Kojola, Roosa Kerkola ja Pasi Kerkola.

Pian koittavalla puolitoistatuntisella levynjulkaisukeikalla Vernissassa kuullaan biisejä molemmilta levyiltä sekä muuta Karun tuotantoa.

– Meitä on siellä aika iso porukka. Yhtyeen lisäksi mukana on myös muusikoita, joiden kanssa olen joskus soittanut, ja vahvuudessa on useampia kitaristeja ja taustalaulajia. Julkaistavalla levyllä soittaneista studiomuusikoista tulevat erikoisvieraiksi Jarmo Nikku ja Pekka Gröhn