Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tiia, 19, uskaltaa poseerata ilman meikkiä – näyttävä nainen lyttää Instagramin "feikit"

Espoolainen Tiia Aalto valittiin viime kuussa Miss Eloweenaksi.

Kilpailussa etsittiin Suomen luonnonkauneinta naista eikä vahvoja ehostuksia tai kauneusleikkauksia sallittu. 19-vuotias Aalto ottaakin uuden tittelinsä vakavasti.

– Haluan olla esikuva nuorille ja näyttää, että luonnollisuudella voi pärjätä ja olla kaunis. Pyrin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa siihen, että en käsittele kuvistani edes värejä. Tietenkin ammattikuvaajia en voi estää niitä käsittelemästä.

– Instagramissa on paljon feikkejä ja haluan näyttää toisenlaisen mallin.

Tämän jutun kuvassa Aalto nähdään kuvausmeikissä, mutta hän kertoo olevansa sinut ilmankin sitä tarvittaessa.

– Instagram-tilin story-osiossa julkaisen monesti videoita, joissa olen ilman meikkiä ja höpöttelen mummovaatteet päällä, nainen nauraa.

Miss Eloweenan voiton myötä Aalto on päässyt viime viikkona runsaasti erilaisiin kuvauksiin.

– Olen aina tykännyt olla kameran edessä. Isä kuvasi paljon kun olin pieni, niin sekin on auttanut. Täytyy kyllä sanoa, että en vieläkään jotenkin usko, että voitin kisan. Aluksi se oli ihan epätodellinen fiilis. Nyt sen on alkanut tajuta, mutta silti tuntuu uskomattomalta.

Aallon kotikasvatus oli uskonnollinen, mutta se ei ole estänyt naista tavoittelemasta missin uraa, vaikka jo Miss Eloweena -finaalikiertueen aikana naiset päätyivät muun muassa bikinikuviin.

– Taustani ei ole rajoittanut minua yhtään. Äitini on vaan kannustanut ja tukenut. Enkä aio lähteä mihinkään alastonkuvauksiin, joten kaikki hyvin, Aalto hymyilee.

Uskonnollisuutta enemmän Aallon missihaaveita uhkasi huono itsetunto, joka oli pitkän koulukiusaamisen tulos.

– Minua kiusattiin ala-asteella. Se oli sellaista ilkeää kommentointia ja ulos jättämistä. Se aiheutti minulle aika huonon itsetunnon ja pitkään mietti, että kelpaanko minä ja mikä minussa nyt taas on vikana.

– Pikkuhiljaa opettelin kuitenkin hyväksymään itseni. Nykyään ajattelen niin, että jokaisella saa olla oma mielipide, mutta minun ei ole pakko kuunnella sitä. Missiemomme Henna Peltonenkin on neuvonut, että antaa negatiivisten asioiden mennä toisesta korvasta ulos.

Tuore Miss Eloweena valmistuu joulukuussa matkailualan asiantuntijaksi. Tulevaisuus hänellä on kuitenkin yhä avoin.

– Juontohommat, missin työt ja näytteleminen kiinnostavat. Minua voisi myös kiinnostaa opettaa. Olen aika avoin kaiken suhteen. Katsotaan miten käy.