IL: Pianisti Iiro Rantalalla takanaan kymmenen vuoden taistelu – naapuri hakkasi pattereita ja haastoi oikeuteen

Pianisti Iiro Rantala. Arkisto

toimitus

Kun pianisti Iiro Rantala oli 10–vuotias, perheen kerrostaloasunnon alakerran naapuri soitti kahdesti poliisit paikalle, kertoo IltalehtiMyöhemmin naapuri alkoi häiriköidä perhettä ja hakkasi pattereita.

Lopulta naapuri haastoi Rantalat oikeuteen kotirauhan rikkomisesta. Perhe oli tuolloin matkoilla jaasunto tyhjänä. Poliisien saapuessa paikalle naapuri soitti musiikkia kattoon asetettujen kaiuttimien kautta.

Riitaa ratkottiin oikeudessa kymmenen vuoden ajan.Rantalan perhe voitti, mutta jupakka vei vanhempien voimia ja rahaa, kirjoittaa IL

Aikuisena Rantala osti ensimmäiseksi omakotitalon taatakseen itselleen soittorauhan.Sipoossa vierähti perheen kanssa 21 vuotta, viisi vuotta sitten osoite vaihtui Helsingin Töölöön. Nyt se on Lallukan Taiteilijakodissa.

– Tämä on ainoa kerrostalo, missä asukkaat eivät valita pianonsoitosta, vitsailee suurta kansainvälistä arvostusta nauttiva pianisti IL:lle

Iltalehden juttu Iiro Rantalasta on kokonaisuudessaan täällä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut