Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

"Hakunilassa ystävään voi oikeasti luottaa" – Juurillaan edelleen viihtyvä Kube tarjoilee Hakunila-päivässä vastajulkaistua musiikkiaan

Hakunila rules! Ainakin, jos räppäri Kubeen, eli Jussi Hauta-ahoon, ja 46 vuotta Hakunilan ytimessä asuneeseen Taisto Mäntyseen on luottamista.

Ja miksei olisi. Mäntynen on paitsi pitkäaikainen asukas myös Hakunila-Seuran puheenjohtaja lähes 30 vuoden ajalta. Hakunilassa syntynyt Hauta-aho puolestaan löysi siemenet Kubeksi kasvuun nuorisotalolta, jonne muutaman kaverin porukka sai kaupungilta avaimet käteen ja vähän laitteistoakin musiikintekoa varten.

Kummallakin on Hakunilassa laaja piiri ystäviä, tuttuja ja tutun tuttuja.

Parin vuoden pyrähdys helsinkiläisenä ei vienyt Hakunilaa Hauta-ahon mielestä. Mies palasi juurilleen ja asuu nyt perheensä kanssa muutaman minuutin automatkan päässä Hakunilan keskustasta.

Sidosta on lujittanut muusikon viime vuosien tiivis kiertely ympäri Suomea.

– Hakunilassa ollut aina erikoislaatuista se, että lähes kaikki täällä tuntuvat vähän tietävän ja tunnistavan toisensa. Väki ei vaihdu niin tiuhaan kuin monessa muussa lähiössä, mikä johtuu ehkä siitäkin, että tänne ei kulje juna eikä metro, Hauta-aho sanoo.

Hän on asukkaana kohdannut paljon ihmisiä, joilla kokee moraalin ja arvojen olevan kohdillaan.

– Täällä on senkaltaista kunnioitusta muita kohtaan, jota en ole muualla samassa määrin nähnyt. Ja ystävään pystyy oikeasti luottamaan.

Mäntynen komppaa:

– Hienoa täällä on juuri tuo yhteisöllisyys. Katsomme vähän toistemme perään, että kuinka menee.

Liikuntaihmisenä Mäntyselle rakas paikka ja ylpeyden aihe on SM-hiihdoistakin tunnetuksi tullut Hakunilan urheilupuisto, jonka kenttää hän oli aikoinaan vihkimässä käyttöön.

– Urheilupuistossa pyöriessä tulee tavattua liikunnallista porukkaa. Heidän kanssaan tulee hyvin toimeen.

Hauta-aholle vesitorni ympäristöineen nostaa nuoruudesta lämpimiä muistoja kavereiden kanssa hengailuun ja musiikinkuunteluun otollisena alueena. Nuorisotalo saa myös pisteet.

– Nutalla rupesimme tekemään 1998 paikkeilla suomenkielistä räppiä, jonka tekijöitä ei siihen aikaan ollut vielä oikein missään.

Viikon kuluttua molemmat eri sukupolven miehet osallistuvat kumpikin tavallaan Hakunila-päivään, Mäntynen jo 24 vuoden kokemuksella tapahtuman järjestelytöistä ja Kube esiintyjänä, joka musiikissaankin kantaa kotiseutuaan mukana.

Päivää ennen tapahtumaa Kube julkaisee uuden Hakunila Killah -nimisen levynsä, joten hakunilalaisille on luvassa kirjaimellisesti myös uunituoretta kuultavaa.

– Tavallaan levynjulkaisukiertue alkaa siis Hakunila-päivästä.