"Meillä ei ole Leinelässä yhtään myymätöntä asuntoa" – Miksi Leinelässä käy kauppa, mutta Kivistössä ei?

Havainnekuvassa Leinelän pohjoisosaan rakennettava 67 asunnon kerrostalo. Skanska

Tiina Örn

– Leinelässä on suunniteltu asuntoja isommalla keskipinta-alalla kuin esimerkiksi Kivistössä. Leinelä kiinnostaa enemmän lapsiperheitä, toteaa Skanskan hankekehityspäällikkö Olli Metsäranta

Metsäranta vertailee Kivistöä ja Leinelää, kahden kehäradan varren aluetta, Skanskan uusimman Leinelän kohteen tultua ennakkomarkkinointiin. Rakentamisen vauhti on Metsärannan mukaan ollut Leinelässä sellainen, että kysyntä on vastannut tarjontaa.

– Leinelässä on käynnistelty yhtä kahta hanketta vuodessa. Kivistössä ollaan rakennettu asuntoja ihan eri mittakaavassa. Meillä ei ole Leinelässä yhtään myymätöntä asuntoa. Kivistössä rakennuttajilla on satoja asuntoja myymättä.

Kivistössä on lähikauppa, samoin kuin Leinelässä. Metsäranta kuitenkin kuvailee, että Leinelässä on laajemmin lähipalvelut valmiina.

– Siellä on lähikaupat ja parturit.

Vantaan Sanomat uutisoi aiemmin, että Leinelästä löytyvät Vantaan kalleimmat asuinneliöt, kun vertailtiin vanhoista osakehuoneistoista vuonna 2018 maksettuja neliöhintoja. Korkeiden hintojen arvioitiin johtuvan siitä, että "vanhatkin" asunnot ovat uudella alueella Leinelässä melko uusia.Ensimmäiset asukkaat muuttivat aiemmin metsäalueena olleeseen Leinelään vuonna 2011.

Skanskan uusin kohde tulee Leinelän jo lähes valmiiksi rakennetun alueen pohjoisosaan. Se on L-kirjaimen muotoinen nelikerroksinen kerrostalo kallioisella tontilla. Omalle tontille rakennettavaan kerrostaloon tulee yhteensä 67 kotia. Osa kiinteistösähköstä tuotetaan talon katolle tulevilla aurinkopaneeleilla.

Kohteen rakentamisen ennakoidaan alkavan marraskuussa, ja arvioitu valmistumisaika on huhtikuussa vuonna 2021.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut