Autoilijat ihmettelevät, miksi moottoritien nopeusrajoitus vaihtelee oudosti – syyksi paljastuivat EU-pomot

Koivukylän liittymästä Helsingin suuntaan nopeus voi vaihdella satasesta kahdeksaankymppiin EU-puheenjohtajakauden aikana. Sauvo Jylhä

Anne Sirvio

Tuusulanväylän Ruskeasannan Shellin kohdalla autoilijoita on kummastuttanut nopeusrajoitusten vaihtelu viime päivien aikana. Erikoisella järjestelyllä on syynsä. Aina ei voi päästellä satasta.

Liikenneturvallisuusvastaava Marko Kelkka Uudenmaan Ely-keskuksesta kertoo, että kyseessä on poikkeusjärjestely, jota käytetään EU-puheenjohtajakaudella, kun kokoussaattueet kulkevat lentoaseman ja Helsingin keskustan välillä, ja poliisin pitää tarvittaessa pystyä pysäyttämään liikenne Tuusulanväylällä.

– Tuolloin pohjoisesta tultaessa Tuusulanväylän nopeusrajoitus lasketaan Koivukylänväylän ja Kehä III:n välillä 80 kilometriin tunnissa turvallisuuden parantamiseksi. Muina aikoina Kehä III:n pohjoispuolella pyritään pitämään normaali sadan kilometrin rajoitus.

Suomen kolmas kausi EU-puheenjohtajana alkoi heinäkuussa. Puheenjohtajuus kiertää vakiintuneessa järjestyksessä EU-maiden kesken ja vaihtuu puolivuosittain.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut