Kysely paljastaa: Suuri osa iäkkäistä kuljettajista on ollut epävarma ajokunnostaan

Liikenneturvan kyselystä käy ilmi, että moni ikäkuljettaja miettii ajokuntoaan. Kuvan henkilö ei liity juttuun. Arkisto/Repo Anne

Marika Lumme

Joka kolmas iäkkäämmistä kuljettajista on ollut epävarma ajokunnostaan väsymyksen takia. Tieto käy ilmi Liikenneturvan Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Kyselystä selviää, että jopa yhdeksän kymmenestä ikäkuljettajasta miettii ajokuntoaan. Useimmiten ajokuntoa pohditaan väsyneenä tai kun ajokeli on huono.

Kysely tehtiin viime syksynä ja siihen vastasi 790 65–84-vuotiasta. Vastanneista 643 oli autoilevia.

Liikenneturvan mukaan noin kymmenen prosenttia kuljettajista on huomannut vasta ajamisen jälkeen ajokuntonsa olleen niin heikentynyt, että ajaminen olisi ehkä kannattanut jättää väliin. Miehet miettivät ajokuntoaan hieman naisia harvemmin.

Liikenneturva muistuttaa, että oman olotilan tarkastelu on tärkeää jokaiselle. Ajokuntoon vaikuttavat väsymys, lääkkeet, päihteet, osa sairauksista ja jopa voimakkaat tunnetilat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut