Veikkaus vähentää Suomesta yli 3 000 peliautomaattia – kaikkien pelaajien on jatkossa tunnistauduttava 

Jari Pietiläinen

Veikkaus aikoo vähentää rajusti peliautomaattien määrää Suomessa. Yhtiön toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon mukaan automaattien määrää karsitaan lähitulevaisuudessa yli kolmellatuhannella.

Toinen merkittävä muutos on se, että jatkossa kaikkien Veikkauksen pelejä pelaavien on tunnistauduttava. Muutos aloitetaan heti ja sen seurauksena tunnistautuminen on pakollista vuoden 2022 alkuun mennessä. Tunnistautuminen ei kuitenkaan koske pahviarpoja eikä pelaamista Casinoissa.

Kallasvuo ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kertoivat hallituksen uusista linjauksista Veikkauksen toiminnan suhteen hetki sitten päättyneessä tiedotustilaisuudessa.

Veikkaus aikoo myös vähentää ratkaisevasti peliensä markkinointia. Fyysisten peliautomaattien markkinointi lopetetaan kokonaan ja digitaalisten pelien mainostaminen on jatkossa mahdollista vain digitaalisessa muodossa.

Yhtiö on valmistautunut siihen, että mainonnan ja markkinoinnin supistuessa myös Veikkauksen tuotto laskee.

– Mitään tarkkaa summaa en näiden markkinointitoimien vähentymisen vaikutuksesta kuitenkaan vielä osaa sanoa. Se kuitenkin on selvää, että tuloksen heikentyessä meidän tulee toimia entistä tehokkaammin, Kallasvuo kertoi.

Veikkaus muuttaa yhtiön johdon palkitsemisjärjestelmää siten, että jos tulevaisuudessa pelihaitat kasvavat Suomessa yli tietyn raja-arvon, silloin Veikkauksen johdolle maksettavat palkkiot leikkautuvat kokonaan pois.

– Vastuullisuus on Veikkaukselle erittäin tärkeä arvo. Siksi vastuullisuudesta ei tule palkita, vaan päinvastoin vastuuttomuudesta tulee rangaista, Kallasvuo muistutti.

Sirpa Paatero on valinnut Veikkauksen hallitukseen kolme uutta jäsentä, joista osa edustaa peliongelmien ehkäisyn asiantuntemusta.

Arvostelu Veikkauksen johtoa kohtaan alkoi yhtiön pelejä markkinoivista mainoksista, joiden arvioitiin yllyttävän pelaamiseen ja myös lisäävän pelihaittoja.

Aiheeseen liittyvää

  1. IS: Joka neljännellä kansanedustajalla kytkös Veikkaukseen – ”Moraalitonta sulkea silmät. Kaikkein pienituloisimmat kärsivät peliongelmista eniten” 17.8.2019 9:02
  2. Veikkaus perustaa jälleen eettisen neuvoston – lakkautettiin vuonna 2017 13.8.2019 15:04
  3. Kansalaisaloite tyhjentäisi markettien aulat, uutta lakimuutosta ei koeta riittäväksi – "Peliongelmainen voisi käyttää pelikoneella 1000e/pv ja jatkaa sitten pelisaliin" 12.8.2019 19:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut