Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti lupaa roimat korotukset lakkoajan työntekijöille – Ammattiliitto laajensi lakkoa

Posti on joutunut kutsumaan vuokratyöntekijöitä paikkaamaan Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n julistaman lakon vuoksi syntynyttä työntekijävajetta.

Posti yrittää saada työvoimaa korottamalla roimasti lakon ajaksi tuntipalkkoja: Iltalehden saamien tietojen mukaan työnantaja on tarjonnut vuokratyöläisille viiden euron korotusta tuntipalkkaan lakkopäivinä.

Esimiehille on luvattu 200 euron kiinteitä bonuksia työvuoroon tulemisesta. Työnantaja kutsuu bonuksia ”kannustinlisäksi”.

Ammattiliitto puolestaan pitää tilannetta "surkuhupaisana".

– Nyt sitä rahaa taas on. Aiemmin tällä viikolla haluttiin todistella, miten huonosti menee ja miten pitää säästää. Nyt voidaan maksaa melkein mitä vain, PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kommentoi tilannetta.

PAU puolustaa työtaistelullaan pakettilajittelun työehtosopimusta, jonka Posti puolestaan haluaisi päivittää itselleen edullisemmaksi. Työntekijäpuoli katsoo, että sopimusmuutos laskisi palkkoja paikoin jopa 50 prosenttia. Yhtiö on perustellut tes-päivitystä säästötarpeilla.

PAU laajensi eilen kello 22 alkaneen lakon koskemaan myös kaikkia trukinkuljettajia ulkomaan postissa, Vantaan logistiikkakeskuksessa sekä Liedon ja Seinäjoen lajittelukeskuksessa.

Lakon piirissä ovat myös Jyväskylän, Lahden ja Lappeenrannan lajtttelutoiminnot sekä Helsingin, Kuopion, Tampereen ja Oulun postikeskukset.

Osassa paikoissa trukinkuljettajat ovat muussa kuin lajittelun organisaatiossa, mutta lakon laajennuksen jälkeen lakonalaista on kaikki trukkityö edellä kerrotuissa paikoissa. Lakon laajennuksen syy on muun muassa Postin voimakas vuokratyövoiman käyttö lakon aikana.