Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TiPS:n edustusjoukkueet muuttamassa Länsi-Vantaalle – Kivistöön suunniteltu monitoimihalli houkuttelee

Tikkurilan Palloseuran TiPSin keskuspaikkana pysyy edelleen Tikkurilan urheilupuisto. Siitäkin huolimatta, että Länsi-Vantaalle Kivistöön valmistuisi suunniteltu Arena 3.3.-niminen urheilu- ja kulttuurikeskus

– Emme ole lähdössä pois. Kotimme on Tikkurilassa, vakuuttaa seuran toiminnanjohtaja Tapio Rostedt

Jos halli toteutuu, TiPSissä on kuitenkin tiedossa iso muutos, sillä seura on kiinnostunut siirtämään naisten liigajoukkueen ja III-divisioonassa pelaavan miesten joukkueen harjoitukset ja kotipelit uuteen paikkaan Hämeenlinnanväylän tuntumaan.

– Junioreiden harjoitukset ja kotiottelut pelataan jatkossakin Tikkurilan urheilupuistossa, Rostedt korostaa.

Hallihankkeen takana oleva yhtiö tähtää siihen, että uusi halli valmistuisi vuonna 2023. Sitä ennen ehtii pelata useammankin kauden Tikkurilassa.

– Saatamme joutua pohtimaan tulevien kausien kotiotteluiden paikkaa, ennen kuin pääsemme uudelle stadionille, koska urheilupuiston kenttä vaatii kohennusta, Rostedt sanoo.

Epävirallisissa keskusteluissa Palloliiton edustajan kanssa on Rostedtin mukaan pohdittu, onko urheilupuiston tekonurmi riittävän laadukas liigapeleihin edes ensi kaudella.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti toteaa kuitenkin, että tekonurmella ei ”meidän mittareilla ole välitöntä uusimistarvetta”.

Palloliiton seuralisenssipäällikkö Mikko Aitkoski puolestaan vastaa, että kauden 2020 Naisten liigan hakuprosessi alkaa vasta myöhemmin lokakuussa ja päätökset tekee itsenäinen lisenssikomitea joulu–tammikuussa.

– Tässä vaiheessa emme halua ottaa kantaa tuleviin yksittäisten stadioneiden tai kenttien hyväksymispäätöksiin.

TiPS:n urheilujohtaja ja hallihankkeen promoottori Jouko Harjunpää kertoo, että hallia yritettiin sijoittaa ensin Tikkurilan urheilupuistoon. Kaupunki kuitenkin katsoi, ettei paikka ole sille logistisesti eikä maankäytöllisesti sopiva. Kivistö katsottiin paremmaksi paikaksi.

Harjunpää sanoo, että Vantaalla on Naisten liigassa pelaava menestysjoukkue, joka ansaitsee paremmat olosuhteet. Myös miesten joukkuetta halutaan kehittää. Molemmat tarvitsevat parempia, ympärivuotisia harjoittelu- ja pelitiloja. Myös junioritoiminnan kehittäminen ja laajentaminen Vantaalla kiinnostaa TiPSiä.

– Keimolan Kaiun kanssa on käyty keskusteluja yhteistyöstä, Rostedt kertoo.

Harjunpään mukaan rajusti kasvavaan Kivistöön jää tyhjiö, jos siellä ei ole riittävästi urheilutoimintaa.

– Jalkapallo on mitä suurimmassa määrin myös nuorisotyötä, Harjunpää huomauttaa.

Saako TiPS Kivistöstä peli- ja harjoittelutilaa, selviää lähivuosina. Suunnitteluvaraus on voimassa elokuun loppuun 2021, ja se on ainoa asia, mitä kaupunki on luvannut. Muutoin Vantaa ei ole mukana hankkeessa, tähdentää Kallislahti.

– Kaupunki ei ole sitoutunut tilojen vuokraamiseen.

Hankkeen toteutuessa kaupunki voi kuitenkin tarvittaessa hyödyntää tiloja.

Urheilu- ja tapahtuma-areenan sekä hotellin suunnittelussa alkaa nyt muun muassa rakennesuunnittelijan valitseminen, kertoo Arena 3.3.:n hallituksen jäsen Veijo Kallioinen

Kallioinen kertoo, että alun perin hotelliin kaavailtiin 120 huonetta, mutta nyt siihen suunnitellaan lisäystä.

– Selvitämme markkinoita ja käytännön asioita myös kansainvälisesti: että miten on viisainta tehdä.

Halliyhtiön tavoitteena on saada rakennuslupahakemus sisään ensi syksynä ja lupa 2021 alussa. Siten halli voisi valmistua viimeistään -23.