Vantaan Sanomat muuttaa Jokiniemeen ensi keväänä – Dixin viereen syntyy mediakeskittymä

Tikkurilan rautatieaseman itäpuolelle, kauppakeskus Dixin viereen muodostuu mediakeskittymä, kun Etelä-Suomen Median Vantaan toimipiste muuttaa Jokiniemeen ensi keväänä.

Jokiniemeen siirtyvät kaupunkilehdet Vantaan Sanomat ja Helsingin Uutiset sekä Moottori-lehti. Niiden yhteiset tilat sijaitsevat nyt Veromiehessä Rälssitiellä.

Samoihin tiloihin Väritehtaankatu 8:aan siirtyy myös Mediatalo Keskisuomalaisen aikakauslehtiryhmä Helsingin Mäkelänkadulta sekä muita konsernin toimintoja Rälssitieltä.

Uusi tila mahdollistaisi myös radioliiketoiminnan. Etelä-Suomen Media sai viime vuonna radiotoimiluvan pääkaupunkiseudulle ja lupa astuu voimaan vuoden 2020 alussa.

– Väritehtaankadusta tulee mediakeskittymä, jossa työskentelee yhteensä noin sata työntekijää. Radion suhteen suunnitelmamme tarkentuvat syksyn aikana, kertoo Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala

Etelä-Suomen Media vuokraa noin 1 200 neliön tilat Spondalta. Uudet tilat sijaitsevat rakennuksen neljännessä kerroksessa. Samassa rakennuksessa toimivat jo nyt muun muassa rakennusliike Lehdon pääkonttori, Forenomin hotelli, lounasravintola Dylan Tiksi ja kuntosali Fitness24seven Plus.

Kannalan mukaan Väritehtaankadulle muutetaan porrastetusti. Vappuun mennessä kaikki ovat muuttaneet uusiin tiloihin.

Uusien tilojen pääbrändi tulee olemaan Vantaan Sanomat.

– Nykyisissä tiloissamme Veromiehessä olemme päässeet aitiopaikalta seuraamaan Aviapoliksen suuralueen kehittymistä. Uusissa toimitiloissamme Jokiniemessä Vantaan Sanomien toimitus on kuitenkin aiempaa paremmin lukijoiden tavoitettavissa, hyvien liikenneyhteyksien päässä, toteaa päätoimittaja Mia Lindström

Myös Kannala korostaa liikkumisen sujuvuutta ja nopeutta, kun lehdet sijaitsevat raiteiden varrella, Tikkurilan rautatieaseman kyljessä.

– Mediatalo Keskisuomalainen on kasvanut vauhdilla ja konsernin väellä on usein asiaan pääkaupunkiseudulle. Uusi sijainti palvelee myös sen suhteen.

Spondan omistamassa Väritehtaankadun kiinteistössä on tilaa yhteensä 9 500 neliötä. Ensi viikolla vuokrasopimus solmitaan viimeisen tyhjänä olevan toimistotilan vuokraajan kanssa.

–Sen jälkeen vapaana on kolme liiketilaa, yhteensä 300 neliötä, kertoo asiakkuuspäällikkö Markus Vasarainen Spondalta.

Vantaan kaupunki on auttanut Etelä-Suomen Mediaa uusien toimitilojen etsimisessä, koska elinkeinojohtaja José Valannan mukaan kaupungin identiteettiä ja kaupunkikulttuuria muokkaavan paikallismedian säilyminen Vantaalla on tärkeää.

– Ja se että lehti on siellä, missä ihmisetkin liikkuvat.

Tikkurilan asema on maan kolmanneksi vilkkain juna-asema Helsingin päärautatieaseman ja Pasilan jälkeen.

Ensi kevään aikana Etelä-Suomen Media yrittää löytää myös sopivan toimitilan Helsingin rautatieaseman läheisyydestä.

– Helsingin tilasta tulisi niin sanottu telakoitumispiste. Sinne ei tulisi nimettyjä työpisteitä kenellekään, vaan vapaita työpisteitä voisivat hyödyntää Helsingin Uutisten ja aikakauslehtiryhmän lisäksi muun muassa konsernin johto tai Uutissuomalainen, Kannala visioi.

Uutta toimitilaa haetaan myös Espoossa ilmestyvälle Länsiväylälle.

– Haemme tilaa katutasosta, mutta pysymme Tapiolassa.

Etelä-Suomen Media Oy on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Uudet tilat

Etelä-Suomen Medialle on etsitty uusia tiloja aktiivisesti viime vuoden keväästä lähtien.

Rälssitien kiinteistö sijaitsee Aviapoliksen alueella, joka on muutoksessa. Lähivuosina Veromiehen alueelle rakennetaan muuan muassa lisää asuntoja ja koulu. Osa vanhasta rakennuskannasta puretaan pois, niin myös Etelä-Suomen Medialla vuokralla oleva rakennus.

Vantaan Sanomat siirtyi Veromiehen Rälssitielle 2000-luvun alussa Tikkurilan Kielotieltä.

Ensi keväänä lehti tekee paluun Tikkurilan suuralueelle, kun se muuttaa Jokiniemeen Väritehtaankatu 8:aan.

Vantaan Sanomat alkoi ilmestyä Helsingin Seutu -nimisenä vuonna 1967.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut