Putin tulee Suomeen tänään – näin laajasti vierailu vaikuttaa liikenteeseen

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja eristykset vaikuttavat liikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona. Merkittävimpiä vaikutukset ovat Mannerheimintiellä ja Presidentinlinnan ympäristössä. Esimerkiksi Kauppatorin normaali toiminta on suljettuna koko päivän.

Pääkaupunkiseudulla liikkuu vierailun aikana saattueita, jotka aiheuttavat liikenteeseen katkoksia erityisesti Helsingin keskustassa mutta myös Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä väylillä. Saattueiden reiteillä ei sallita muuta liikennettä.

Keskiviikkona Kauppatori on suljettu kaikelta ajoneuvoliikenteeltä kello 12:n jälkeen. Ajo Eteläsatamaan tapahtuu eteläisen Helsingin kautta Tehtaankatua tai muita poliisin erikseen osoittamia reittejä pitkin.

Noin kello 12 alkaen Helsingin keskustan ajoneuvoliikenteessä on seuraavia poikkeusjärjestelyjä:

- Pohjoisrannasta pääsee keskustaan Liisankadun kautta.

- Mannerheimintie on osan ajasta suljettu, ja eri kohdissa Mannerheimintietä on liikennekatkoksia.

- Pohjoisesplanadi on osan ajasta suljettu muulta liikenteeltä.

Rajoitukset koskevat myös huoltoliikennettä.

Vierailun vuoksi rajoitetaan myös vesiliikennettä. Presidentinlinnan edustalla ei sallita keskiviikkona yksityisiä veneitä.

Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat keskiviikkona iltapäivällä satamiin suuntautuvaan liikenteeseen. Katajanokalle ja Katajanokalta pääsee ajamaan vain pohjoiskautta Meritullintoria ja Kanavakatua pitkin. Ullanlinnaan, Kaivopuistoon ja Olympiaterminaaliin pääsee vain lännen suunnasta.

Kauppatorin toritoiminta on suljettu koko vierailupäivän ajan, joten myös vesibussi- ja risteilylaiturit ovat poissa käytöstä. Suomenlinnan lauttaliikenne hoidetaan Katajanokalta lähtevän Suomenlinnan huoltolautan avulla. Suomenlinnaan ja Vallisaareen pääsee myös vesibussilla Hakaniemestä.

Myös muussa joukkoliikenteessä on odotettavissa poikkeusreittejä ja viivästyksiä. Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi-sivulla, Reittiopas.hsl.fi-sivulla sekä HSL-sovelluksessa ensi viikon alkupuolella. Helsingin kantakaupungin alueella on voimassa myös pysäköintikieltoja. Kieltoalueille pysäköidyt ajoneuvot siirretään poliisin päätöksellä pois. Siirrot tehdään lähisiirtoina.

Ilmailua rajoitetaan laajasti Uudenmaan alueella tilapäisillä lentorajoitusalueilla. Rajoitukset alkavat keskiviikkona 21.8.2019 kello 06.00 ja päättyvät kello 24.00. Uudenmaan alueelle on perustettu kolme erillistä rajoitusaluetta (EFR1154 A, B ja C), joista kaksi (A ja B) kattaa Helsingin keskustan ja sen eteläpuolisen merialueen, sekä Malmin lentokentän alueen. Kolmas, laajempi rajoitusalue (C) ulottuu pohjoissuunnassa Riihimäen pohjoispuolelle, idässä Loviisan länsipuolelle, lännessä Lohjan länsipuolelle ja etelässä useiden kilometrien päähän Suomenlahdelle. Rajoitusalueet kannattaa selvyyden vuoksi tarkistaa kartasta.

Kaikki kolme rajoitusaluetta alkavat maanpinnasta, mutta ulottuvat korkeussuunnassa eri tasoille. Myös miehittämättömien ilma-alusten ja lennokkien käyttö on kokonaan kielletty rajoitusten voimassaoloaikana poikkeuksellisen laajalla alueella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut