Lahjuksen antamisesta syytetty kokoomusvaikuttaja sanoo tyrmistyneensä – ”Kyseessä on laina, jonka taustalla on tragedia”

Tiina Örn

Tuusulalainen kokoomusvaikuttaja Juhani Sjöblom kommentoi saamiaan syytteitä tiedotteessa. Sjöblom on toinen niistä tuusulalaisyrittäjistä, jotka saivat syytteet lahjuksen antamisesta Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajanavuosina 2009–2017 toimineelle Tapani Mäkiselle (kok.).

Sjöblom kertoo tunteneensa Mäkisen vuosikymmenien ajan. Hän sanoo olevansa järkyttynyt syytteen nostamisesta.

– Oli täydellinen yllätys, että asiassa nostettiin syytteet. Kysymys on ollut Mäkiselle antamastani lainasta, kommentoiSjöblom.

Lainasta on Sjöblomin mukaantehty asianmukainen velkakirja ja lainalle on sovittu korko sekä erääntymisehdot. Laina on maksettu takaisin.

Sjöblom kertoo tiedotteessa myös, että henkilökohtaisen lainan taustalla oli Mäkisen perhettä kohdannut syvä tragedia ja olosuhteet, joissa Mäkinen tarvitsi nopealla aikataululla lainaa.

– Lainan antaminen ei liity millään tavoin Mäkisen asemaan tai tehtävään Vantaan kaupungin luottamushenkilönä eikä lainalla ei ole mitään yhteyttä Vantaan kaupungin päätöksenteon kanssa, korostaa Sjöblom.

Hän sanoo selvittäneensä edellä mainitut seikat myös poliisille seikkaperäisesti esitutkinnassa ja kiistää ehdottomasti syyllistyneensä laittomuuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.