Nuorten tyttöjen luistelutaidoissa on puutteita – Vantaalaisseura järjestää alkeiskurssin 10–16-vuotiaille tytöille

Nuorten oman luistelukoulun opetus suunnitellaan ikäryhmä huomioiden. Matilda Isohella

Marjo Rämö

Vantaalainen Ringette Walapais järjestää luistelun alkeisiin pureutuvan luistelukoulun 10–16-vuotiaille tytöille.

Luistelukoulu on vastaus koulujen liikunnanopettajilta saatuun palautteeseen, jonka mukaan teini-ikäisten tyttöjen luistelutaidossa on puutteita.

– On niitä, jotka osaavat luistella. Sitten on niitä, joille luistelutunti on jotain vastenmielistä. He lähtevät mieluummin kävelylle kuin luistimille, kertoo Sari Rautio Ringette Walapaisista.

Ringetteseurassa uskotaan, että osa luistelutaidottomista tytöistä voisi löytää luistelusta mielekkään harrastuksen ja onnistumisen elämyksiä, jos vain saisivat oppia perusasioihin oman ikäisten seurassa.

Yli 10-vuotiaat lapset ovat voineet osallistua pienille lapsille tarkoitettuihin luistelukouluihin, mutta se on vaatinut Raution mukaan todella paljon nuorelta.

–  Vaatii todella hyvää itsetuntoa harjoitella teini-ikäisenä pikkulasten kanssa. Harjoitukset saattavat tuntua myös lapsellisilta.

Nuorten oman luistelukoulun opetus suunnitellaan ikäryhmä huomioiden. Osallistuminen ei edellytä minkäänlaista luistelutaitoa.

Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa Myyrmäen jäähallilla ja nuori voi itse valita osallistuuko kerran vai kahdesti viikossa. Veloituksetta voi kokeilla kolmesti.

Kuukausimaksu on 25 euroa kuussa kun harrastaa kerran viikossa ja 35 euroa, jos jäällä käy kahdesti viikossa. Kuukausimaksun lisäksi seura perii osallistujilta vuosittaiset kausi- ja jäsenmaksun.

Seura on saanut tukea luistelukoulun järjestämiseen opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.walapais.fi/luistelukoulu

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut