Vantaan vilkkaimpiin paikkoihin kuuluvan Dixin edusta on karu ja sottainen – Matkustajatkin ihmettelevät ovensuun epäsiisteyttä

Dixin pääovesta kulkee tuhansia ihmisiä päivässä. Oven tuntumassa on roskis, johon kaikki roskat eivät kuitenkaan päädy. Toimistoihin johtavan oven luona on tupakoinnin kieltävä merkki, mutta silti paikalla tuprutellaan. Tuhkakuppikin löytyy. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vantaan hallinnollisen keskuksen vilkkain ja keskeisin paikka on usein kuin sikolätti. Toimisto- ja liikekeskus Dixiin ja rautatieasemalle johtava sisäänkäynti on tukkoinen, maassa on roskaa, kuten tupakantumppeja ja ilmassa leijailee tupakansavua pitkin kadun vartta.

Paikka ei ole mikään turistin tai vantaalaisenkaan silmää viehättävä näky. Sen näkevät tuhannet ihmiset joka päivä ja voi olla matkailijan viimeinen kuva Vantaasta.

Lentoasemalta Tikkurilan kautta kotiin Vaasaan palannut Miska Pukkila kuvasi Dixin edustaa karun oloiseksi.

– Ei ole puoleensavetävä.

Siisteyden hoito Ratatiellä Tikkurilan aseman kohdalla on toimisto- ja liikekeskus Dixin vastuulla. Dixin kiinteistöpäällikön Tom Bergholmin mukaan paikan puhtaanapito on "haastavaa" eli vaikeaa, koska alueella liikkuu niin suuri ihmismäärä ihmisiä.

– Sotkua tulee.

Bergholmin mukaan Dixin edustalla siivotaan aamuisin ja päivisin sekä tarpeen mukaan muulloinkin.

– Harjakone käy pesemässä kadunpinnan maanantaisin.

Kone siivoaa viikonlopun jäljet.

Roskaamisen lisäksi keskuksen oven edessä ja lähituntumassa poltetaan tupakkaa, vaikka se on kiellettyä. Kielto on merkitty pienellä kuvalla rakennuksen seinään. Se jäänee useimmilta huomatta tai siitä ei vain välitetä.

Lisäksi vieressä on putkimallinen tuhkakuppi, joka saattaa antaa ymmärtää, että paikassa voi tupakoida. Miksi näin?

– Siinä on kaksi vaihtoehtoa: tupakantumpit ovat maassa tai ehkä tuhkakupissa, Bergholm huokaa.

Vartijoilla on lupa huomauttaa tupakoinnista, mutta se ei ole savuttelua vähentänyt. Dixin oven edessä tupruttelevat niin asemalla kuin toimisto- ja liikekeskuksessakin asioivat.

Kaikkia Dixissä työskenteleviä tupakoitsijoita on ohjeistettu sauhuttelemaan hieman kauempana ovensuusta sijaitsevalla tupakkapaikalla. Sitä eivät kuitenkaan edes kaikki työntekijät käytä, saati muut ihmiset.

Opasteita tupakkapaikalle ei ole eikä Bergholm usko, että opasteet siirtäisivät tupakoitsijoita pois oven edustalta.

Dixin puhtaanapitoa hoitaa L&T ja vartioinnista vastaa Securitas.

– Pitää yrittää parantaa siisteyttä, Bergholm päättää.

Aiheeseen liittyvää

  1. Dixi myydään – Uusi omistaja on kotimainen 2.7.2019 10:45
  2. Dixin päätyyn rakennetaan hotelli tai toimistotorni – YIT-pomo: "Tavoitteena on, että rakentaminen alkaisi tänä vuonna" 15.5.2019 6:15
  3. Aamuäreä mies potki Dixin pääoven hajalle – palasi paikalle, poliisi nappasi 7.3.2019 17:28
  4. Tikkurilan aseman tunnistaa nyt Dixistä – 1960-luvulla raiteilla puksuttivat vielä höyryjunat 18.6.2018 7:05
  5. Mielipide: Nuoret tupruttelevat puskissa opistotalon ja Dixin liepeillä – "Olisi kai hyvä pysytellä vain niissä energiajuomissa" 27.5.2018 12:50

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut