Aurinko helli Kirjastopuiston tuhansia konserttivieraita – "Vantaan maine kirkastuu kummasti"

Tikkurilan Kirjastopuistossa nautittiin viikonlopun aikana kolmesta eri konsertista aurinkoisessa säässä.

Perjantai-iltana esiintyvät tämän vuoden Voice of Finland -kilpailun finalistit. Lauantaina aamupäivällä lapsiperheitä viihdytti Pikku Papun Orkesteri. Konserttirupeaman päätti Oopperan tähdet Tarja Turunen, Waltteri Torikka, Pentti Hietanen ja Jyrki Anttila, jotka nousivat lavalle lauantaina iltapäivällä.

Ilolassa asuva Päivi Ronkainen kävi katsomassa tyttärien 7-vuotiaan Eevin ja 3-vuotiaan Iinan kanssa kaikki konsertit.

– Ihan mahtavaa kun tällaista järjestetään, Päivi Ronkainen kertoi.

Maksuttomien konserttien monipuolisuus sai kehuja Essi Varoselta, Eija Leppäseltä sekä Päivi Ronkaiselta. Eevin ja IInan suosikkikonsertti oli Pikku Papun Orkesteri.

Mukana olivat myös tyttöjen mummi Eija Leppänen ja kummitäti Essi Varonen Leppänen odotti iltapäivän konsertissa lavalle erityisesti Waltteri Torikkaa, Varonen puolestaan Tarja Turusta. Pikku Papu oli puolestaan Eevin ja Iinan viikonlopun suosikki.

Oopperan tähtiä katsomassa ollut ihmismassa levittäytyi koko nurmialueelle ja ylikin. Osa kuunteli kirjaston portailla ja leikkipuistossa.

– Hienoa, että kaupunki järjestää tällaista, mutta penkkejä täällä saisi olla, sanoi Mirja Marttila

Marttila oli matkannut Tikkurilaan Hakunilasta yhdessä Irja Haverisen kanssa. Naiset istahtivat kirjaston edessä olevalle kivetyksen kulmalle.

– Tulimme ajoissa sen vuoksi, että saisimme istumapaikat, mutta kaikki on varattu, Marttila sanoi.

Penkkejä Kirjastopuistossa on hyvin rajallisesti, jonka viime vuodesta muistivat Ruskeasannassa asuvat Pirkko Ruusulaakso ja Markku Pohjonen. Heillä oli matkassaan monien muiden tavoin omat retkituolit.

– Hienoa, että kaupunki järjestää konsertteja. Vantaan maine kirkastuu kummasti, Ruusulaakso sanoi.

– Tosi mukava fiilis. Hieno keli ja hyvää musiikkia, Pohjonen kertoi.

Ruusulaakso ja Pohjonen kilistelivät kuohuvia ystäväjoukossa. Hiekkaharjussa asuva Raisa Mansikkala sekä helsinkiläiset Maarit Attola ja Tuula Viuhko pitivät Kirjastopuistoa viihtyisänä konserttipaikkana.

– Onhan tämä upeaa, että näin lähelle pääsee katsomaan huppuesiintyjiä, Viuhko sanoi.

Seurue nautti lämpimässä elokuun päivässä myös piknikeväitä.

– Tonnikalatoasteja, kinkkupiirakkaa, juustotarjotin, namia, hedelmiä ja kuoharia, he luettelivat.

Vantaan lastenkulttuurin ja kulttuurituotannon päällikkö Reeli Karimäki iloitsi lauantaina lastenkonsertin jälkeen tapahtumien sujuneen mallikkaasti. Hän arvioi niin Voice of Finland -tähtien sekä Pikku Papun Orkesterin vetäneen kummankin noin 2 000 kuuntelijaa.

– Kävijämäärää on tässä vaiheessa todella vaikea arvioida. Luulen, että Pikku Papua oli kuuntelemassa hieman enemmän. Uskon, että yli 4 000 kävijää oli jo pelkästään näissä kahdessa.

Oopperan tähtiä Karimäki arvioi tulevan kuuntelemaan yli 2 000 ihmistä.

Karimäki sanoo perjantai-illan ja lauantaiaamupäivän konserttien sujuneen rauhallisesti.

– Meillä oli aamupäivällä mahtava vaunuparkki. Moni tuli myös pyörällä ja tästä otetaan ehdottomasti opiksi tulevina vuosina ja perustetaan pyöräparkki, Karimäki lupaa.

Uusia konsertteja on siis luvassa. Karimäki kertoo Vantaan päivänä 15. toukokuuta järjestettävän seuraava maksuton ulkokonsertti. Myös elokuun konserteista aiotaan pitää kiinni. Konsertit ovat jatkossakin Kirjastopuistossa.

– Nyt tiedämme, että Kirjastopuisto toimii hyvin konserttipaikkana. Ensi vuonna katsomme, ettei tapahtuma mene päällekkäin Koisorockin kanssa, hän sanoo.

Lue lisää aiheesta:

Tarja Turunen tekee harvinaisen keikan syntymäpäivänään: nousee lavalle Tikkurilassa – "Kiittelin miestäni, että tällaisen yllätyksen järjestit"

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut