Kuva: Satoja uusia asuntoja Hiirakkokujan alueelle Hakunilaan – "Lähiön kehittämisessä ei riitä pelkkä yhteisöllisyyden lisääminen"

Havainnekuvassa Hiirakkokujan kortteli. YIT

Tiina Örn

Vantaan kaupunki haluaa Hakunilan keskustaan runsaasti täydennysrakentamista.

Jo aiemmin on tehty sopimus siitä, että Raudikkokujan kortteliin tulee 300–360 uutta asuntoa.

Nyt YIT, Sato, M2-Kodit ja Asunto oy Hiirakkokuja 6 ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen uusien asuntojen ja keskitetyn pysäköintilaitoksen suunnittelusta Hiirakkokujan alueelle. Hiirakkokujan kortteliin tulee noin 260–320 uutta asuntoja.

Alueelle suunnitellaan vapaarahoitteista omistusasumista, vapaarahoitteista ja korkotuettua vuokra-asumista sekä osuuskuntamallilla toteutettavia osaomistusasuntoja. YIT:n kaupunkikehityksestä vastaavan johtaja Juha Kostiainen mukaan alueelle on tulossa enintään 7-kerroksisia taloja.

Ensimmäisiä uusia asuntoja päästäneen rakentamaan vuonna 2021.

– Nyt odotamme kaavan valmistumista, toteaa Kostiainen.

Hakunila on Kostiaisen mukaan alue, joka kaipaa uudistamista, mutta jossa on paljon potentiaalia.

– Ratikkapohdinta on tosi tervetullutta. Alueelle tarvitaan uusia asukkaita, jotta palvelut voivat elää, sanoo Kostiainen.

Hänen mielestään erittäin tervetullutta on myös se, että tällä kertaa suunnittelu koskee kokonaista korttelia, ei vain yhtä tonttia.

– Kokonaistarkastelu mahdollistaa muun muassa optimaaliset pysäköintiratkaisut.

Kostiainen toivoo, että niin Hakunilaa kuin muita vanhoja lähiöitä kehitettäessä ymmärrettäisiin kehitystyöhön kaivattavan niin julkisia kuin yksityisiä sijoittajia.

– Pelkkä yhteisöllisyyden lisääminen ei riitä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Hakunilan Kormuniitylle etsitään rakennuttajaa 27.4.2019 7:50

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut