EK väläyttää lyhyttä matematiikkaa pakolliseksi yo-kirjoituksiin – "Jos nuori ei ymmärrä taloutta, aika huonoilla eväillä hän lähtee elämään"

EK muuttaisi lyhyen matematiikan pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksissa. EK kertoo asiasta tiedotteessaan.

Vaatimusta perusteellaan nuorten osaamistason parantamisella.

– Jos nuorella ei ole jo kouluvuosista alkaen perusvalmiuksia ymmärtää omaa, yritysten ja yhteiskunnan taloutta, aika huonoilla eväillä hän lähtee elämään, EK:n yrittäjyysvaltuuskunnan puheenjohtaja Kari Jussi Aho toteaa tiedotteessa.

EK:n mukaan taloustiedon, matematiikan, yrittäjyyden ja omistajuuden opetusta on vahvistettava kaikilla koulutustasoilla esiopetuksesta alkaen.

– Omaa rahankäyttöä koskevilla taloustaidoilla luodaan perusta omistamiselle ja yrittämiselle. Ne ovat kuitenkin myös välttämätön kansalaistaito, joka antaa eväät elämänhallintaan ja ehkäisee syrjäytymistä. Siksi EK kiirehtii kansallisen talousosaamisen strategian laatimista, tiedotteessa todetaan.

EK ehdottaa kansallisen talousosaamisen strategian käynnistämistä. Toimenpide-ehdotus on listattuna EK:n omistajuusohjelmassa.

– Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on suositellut kansallisen talousosaamisen strategiaa. Se olisi hyvin tärkeää varsinkin nyt, kun puhutaan paljon pikavipeistä ja rahapelaamisesta, mutta myös osakesäästämisestä, Aho toteaa tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut