Tänään se tapahtui: McDonald's-ravintoloissa tehtiin muutos, jota ketju kehui jo kesällä – "Asiakkaamme ymmärsivät halumme"

toimitus

Suomen McDonald’s-ravintoloissa ei enää jaeta pillejä automaattisesti asiakkaiden kylmiin juomiin.

Pillit poistettiin kaikkien ravintoloiden saleista torstaina. Muutoksen tavoitteena on vähentää pilleistä tulevaa muoviroskan määrää.

McDonald’s on testannut pillittömyyttä viidessä ravintolassa. Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoi aiemmin kesällä, että asiakkailta on saatu myönteistä palautetta.

Nyt Ryhänen kertoo, että pillien käyttö väheni kokeilun ansiosta keskimäärin 30 prosenttia.

Britanniassa McDonald's on yrittänyt korvata muovipillejä pahvisilla, mutta tämä kokeilu ei onnistunut, kun pahviset pillit eivät kestäneet kunnolla nestettä.

Suomessa testattu yksinkertaisempi konsti on todettu toimivammaksi.

– Meidän ensisijaisena tavoitteenamme on vähentää pillien käyttöä ravintoloissamme, riippumatta siitä ovatko pillit muovisia vai pahvisia, sanoo viestintäjohtaja Heli Ryhänen tiedotteessa.

– Asiakkaamme ymmärsivät halumme vähentää muovin käyttöä ja ottivat kokeilun hyvin vastaan.

Salissa ruokaileva asiakas saa jatkossakin juomaansa pillin pyytämällä. Pillit tulevat mukaan myös kotiinkuljetus- ja autokaistatilauksiin.

Mäkkärin kanssa kilpaileva Burger King -ketju poisti mukien kannet ja pillit vuosi sitten kesällä. Hesburger puolestaan siirtyi käytäntöön viime vuodenvaihteessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. McDonald'sin paperipillikokeilu törmäsi ongelmiin Britanniassa – Suomen ravintoloissa kokeillaan paljon yksinkertaisempaa konstia
    6.8.2019 12:17
  2. McDonald'sin ex-toimitusjohtaja paljastaa HS:lle: 10 000 asiakkaan tuomat rahat piti sulloa BMW:hen
    29.7.2019 8:08

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut