Kahden aikuisen värikkäässä kodissa kaikilla esineillä on tarina

Matti Buchtin kodissa on paljon väriä ja valoa. Läpitalon päätyhuoneisto sopii loistavasti kahden aikuisen kodiksi. Sisustus on yhdistelmä uutta ja vanhaa, perittyä ja kierrätettyä. Sini Pennanen

toimitus

Värien ilotulitus ottaa vieraat vastaan heti sisäänkäynnissä. Värejä ei ole tässä kodissa säästelty, ja se tuo sisustukseen oman, uniikin leimansa.

– Olen aina ollut kiinnostunut sisustamisesta. Myös vanhempani laittoivat lapsuudenkotiani paljon. Tykkään väreistä ja haluan panostaa kodissani viihtyisyyteen. Muutimme reilu kuukausi sitten ja olemme olleet tyytyväisiä lähes uudenveroisessa asunnossamme, Bucht sanoo.

Kodin huonekalut ja esineet ovat Buchtille merkityksellisiä ja tärkeitä.

– Kaikilla kotimme esineillä on jonkinlainen tarina. Valkoinen perintösenkki on kulkenut aina mukanani. Monia löytöjä on tullut tehtyä niin huutokaupoista, antiikkiliikkeistä kuin kirpputoreiltakin. Lisäksi verhoilen ja päällystän huonekaluja uudelleen, Bucht kertoo.

Bucht matkustaa espoolaiskodistaan mielellään kaupunkilomille esimerkiksi Berliiniin tai Lontooseen.

Hän kiertää sisustusliikkeitä tehden sellaisia löytöjä, mitä ei Suomesta saa. Myös museot ja teatteri ovat miehen mieleen.

– Kuljetin kerran suuren kynttilänjalan Amsterdamista. Kun näen jotain kotiimme sopivaa, se on vain saatava, hän nauraa.

Buchtin kotionkin taidokas sekoitus modernia ja vanhaa, värikästä ja kuvioitua, tummaa ja vaaleaa. Taide tuo huoneistoon oman pikantin lisänsä. Tässä kodissa tykätään sisustaa luovasti yhdistellen.

– Rakastan taidetta. Käyn taidegallerioissa ja Kaapelitehtaalla erillisissä taidetapahtumissa, joista löytyy joskus omaankin kotiin sopivaa taidetta. Teen paljon myös itse. Esimerkiksi kadulta löytämäni liikennemerkin tuunasin taulun muotoon. Myös makuuhuoneen seinällä olevat mummolan vanhat maitokaapin ovet olen tuunannut seinään sopiviksi. Ilmastointiaukkojen valkoiset päällyslevyt saivat piristystä, kun kiinnitin niihin lasinaluset, Bucht listaa.

Tunnelmaa ja väriä Matti Bucht on tottunut näkemään myös pariskunnan Lapin-mökillä, jonne he suuntaavat taas tänäkin kesänä. Valoisat yöt ja rauha vetävät puoleensa.

– Arvostan omannäköistä kotia ja visuaalinen silmäni pystyy hahmottamaan asioita myös tyhjään tilaan. Niinpä minulle oli heti muuton jälkeen todella tärkeää, että saamme paikat kuntoon heti eikä viikkojen päästä, Matti Bucht summaa.

Bucht kannustaakin muita ihmisiä löytämään oman sisäisen rohkeutensa sisustamisessa.

Antiikkikaupat, kirpputorit, sisustuskaupat ja sosiaalisen median kierrätysryhmät ovat hyviä paikkoja uusien sisustuselementtien löytämiseen.

– Tuunaus ja sisustusharrastukseni on edennyt jo siihen suuntaan, että olemme osallistuneet tyttäreni kanssa Uunisaaren joulumyyjäisiin, jossa myyn itse tekemiäni sisustus- ja käsityöjuttuja. Näin on tarkoitus tehdä myös tänä vuonna.

Riikka Hollo

Aiheeseen liittyvää

 1. Vantaalaisperhettä onnisti asuntomessuilla Kouvolassa
  8.8.2019 17:10
 2. Onko tämä vantaalainen perheasunto pääkaupunkiseudun halvin? – "Neliöhinnaltaan edullisin asunto, jonka olen urani aikana myynyt"
  5.8.2019 6:47
 3. Vapaalassa vietetään aktiivista pihaelämää – omakotitalon pihamaalta löytyy niin koirien temppurata kuin golfpaikkakin
  4.8.2019 10:10
 4. Kerrostalokodin parveke on sisustettu kasvien ehdoilla – Seuraavaksi hankintalistalla ilmankostutin
  30.6.2019 19:45
 5. Asolassa vietetään yhteisöllistä elämää – kirvesmiehen pihalta löytyy omin käsin rakennettu seikkailupuisto, pihalla järjestetään kaikille avoimia taistelulajitreenejä
  9.6.2019 8:35
 6. Omakotitalo Kivistössä on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia – Kiinasta tuodut huonekalut, kirppislöydöt ja viherkasvit tekevät kodista persoonallisen
  26.5.2019 9:10

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut