Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

KL: Hoivayhtiö Esperi Carella enemmän velkaa kuin liikevaihtoa – luvut voivat pahentua entisestään

Vauhtisokeus on helppo havaita jälkikäteen, kun katsoo Esperi Caren viime vuoden tilinpäätöstä, kirjoittaa Kauppalehti Hoivayhtiö Esperi Care arvioi, että koko hoiva-ala joutuu arvioimaan uudelleen rakenteitaan ja toimintaedellytyksiään, kun viranomaisten vaatimukset ja valvonta kiristyvät.

Viime vuonna Esperi Caren kannattavuutta heikensivät yritysostot sekä uusien yksiköiden avaustappiot. Viime vuoden lopussa Esperi Caren hoivakodeissa oli jo yli 6 900 asiakaspaikkaa.

Viime vuosien valtavat kasvuloikat näkyvät hoivakonsernin emoyhtiön Esperi Care Holdingin luvuissa. Liikevaihto kasvoi viime vuonna 265 miljoonaan euroon, josta yhtiö teki viime vuonna liiketulosta vajaat 8 miljoonaa euroa. Nettotulos kuitenkin valahti 11 miljoonaa euroa tappiolle, kirjoittaa KL

Esperi Carella oli viime vuoden lopussa velkaa yhteensä 274 miljoonaa euroa, eli enemmän kuin vuoden aikana kertyi liikevaihtoa. Tilinpäätöksessä yhtiön hallitus toteaa, että yhtiö saattaa joutua neuvottelemaan rahoittajien kanssa lainaehtoja uusiksi.

Lue Kauppalehden kirjoitus kokonaisuudessaan täältä.