Uutissuomalainen: Osa Veikkauksen hallituksesta palauttaisi eettisen neuvoston – ”Kyllä siinä on Homeros nukahtanut”, sanoo Ilkka Kanerva kohumainoksista

Loton potti nousee ensi viikolla 3,6 miljoonaan euroon. Veikkaus

toimitus

Yhdessä Veikkauksen kohumainoksista terapeutti kannustaa ihmisiä pelien maailmaan. Palaute oli jyrkkää, ja Veikkauksen kesän kohumainosten katsottiin vähättelevän rahapelihaittoja.

Aiemmin Veikkauksella oli yhtiön ulkopuolisista henkilöistä koostunut eettinen neuvosto, joka kertoi näkemyksiään pelien ja niiden markkinointiin liittyen.

Uutissuomalainentavoitteli hallituksen jäseniä kysyäkseen heidän mielipidettään Veikkauksen oman eettisen neuvoston palauttamiseen ja yhtiön toimitusjohtajan luottamukseen. Muutama ehti vastata, sitten ilmoitettiin että asiaa kommentoi vain Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo

– Toimitusjohtaja Olli Sarekoski nauttii hallituksen luottamusta, tekstasi Kallasvuo perjantaina Uutissuomalaiselle.

Veikkauksen hallituksen jäsenistä kokoomuslainen kansanedustaja Ilkka Kanerva ehti kommentoidaUutissuomalaisellekohumainoksia.

– Mainoskuvioiden ajaminen alas oli reipasotteinen toimenpide, mutta aivan välttämätön. Vähemmän niissä on yhteiskuntavastuuta ajateltu. Kyllä siinä on Homeros nukahtanut.

Myös hallituksessa istuvan keskustalaisen valtiosihteeri Tuomo Puumalan mielestä mainokset edustivat huonoa makua.

– Hyvä, että ne vedettiin pois. Nyt tästä prosessista on tehtävä sellainen, ettei tällaista tapahdu enää koskaan.

Kanerva kannattaa Veikkauksen eettisen neuvoston palauttamista. Hallituksen jäsen, Sinisen tulevaisuuden edustajana eduskuntaan pyrkinyt Raimo Vistbacka "ei ainakaan vastusta" asiaa. Tuomo Puumala ei ota asiaan kantaa.

Veikkaus lakkautti eettisen neuvostonsa vuonna 2017. Nyt yhtiön mainontaa valvovat Poliisihallitus ja Mainonnan eettinen neuvosto, kertoo Uutissuomalainen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut