Tarja Turunen tekee harvinaisen keikan syntymäpäivänään: nousee lavalle Tikkurilassa – "Kiittelin miestäni, että tällaisen yllätyksen järjestit"

Tarja Turunen esiintyy ensi lauantaina Tikkurilassa Kirjastopuistossa maksuttomassa konsertissa. Arkisto/Toni Tervo

Marika Lumme

Vantaalaisilla on mahdollisuus nähdä ensi viikolla useita tähtiartisteja täysin maksutta. Kyseessä on Vantaan kaupungin järjestämät Tähtiä Kirjastopuistossa -konsertit. Yksi viikonlopun aikana lavalle astuvista tähdistä on maailmaa kiertävä sopraano Tarja Turunen, jolle Vantaan konsertti on erikoista herkkua. Turunen muistelee edellisen Vantaan esiintymisensä menevän noin 20 vuoden taakse.

– Mutta kyllä se oli varmasti 2000-luvulla, Turunen nauraa.

Turunen on vaikuttunut, että Vantaalla järjestetään koko perheelle avoin ilmainen konserttirupeama.

– Olin yllättynyt kun kuulin tästä. Maailmalla olen esiintynyt useissa vastaavanlaisissa kaupunkitapahtumissa, joissa koko perheen voimin pääsee nauttimaan musiikista. Ihanaa, että tällaista järjestetään, Turunen kertoo.

Turunen nousee lavalle yhdessä Waltteri Torikan, Jyrki Anttilan ja Pentti Hietasen kanssa. Nelikon alkuvuoden Suomen konserttikiertue on vetänyt salit täyteen. Vantaalla nähtävä esitys on yksi kiertueen keikoista. Turunen kuvailee esitystä monipuoliseksi, jossa on niin oopperan sävelmiä kuin populaarimusiikkia.

Turuselle Vantaan keikka on poikkeuksellinen myös siksi, että hän pääsi yhdistämään keikkamatkaan kesälomaa Suomessa. Turunen asuu Espanjan Marbellassa miehen ja 7-vuotiaan tyttärensä kanssa.

– Yleensä lennän konserttimaahan päivää ennen esiintymistä, koska lentäminen rasittaa ääntä todella paljon. Nyt saan olla Suomessa ennen keikkaa pidempään, joka on upeaa, hän kertoo.

Vantaan keikka osuu Turusen syntymäpäivään.

– Kiittelin miestäni, että tällaisen yllätyksen järjestit, 42-vuotta täyttävä Turunen nauraa jälleen.

Turusen aviomies Marcelo Cabuli on tähden manageri. Syyskuun alussa Turunen pakkaa kassit ja lähtee konserttikiertueelle, joka suuntautuu aluksi Venäjälle.

Pieni koululainen pääsee äidin mukaan viikolla enää harvoin ja siksi yhdessä vietetyn ajan merkitys kasvaa vapaapäivinä entisestään.

– Lähdön hetket ovat todella vaikeita. Reissaamisen kuitenkin jaksaa kun tietää, että kotona on kaikki hyvin. Teknologia mahdollistaa kuitenkin tänä päivänä paljon ja voimme olla videopuhelimella yhteydessä päivittäin.

Vantaan esiintymiseen liittyy Turusen mukaan myös ainutlaatuinen mahdollisuus tavata perhettä.

– Veljeni asuu sata metriä konserttipaikasta. On todella mukavaa, että saan tavata samalla hänet, Turunen sanoo,

Suomessa Turunen esiintyy Vantaan keikan jälkeen seuraavan kerran marraskuun lopussa käynnistyvällä joulukonserttikiertueella.

Turuselta ilmestyy uusi levy 30. elokuuta.

– Siinä on paljon hyvin henkilökohtaisia asioita. Levy oli minulle terapeuttinen. Varmasti kaikilla julkisuuden henkilöillä on puoli, joka pysyy piilossa, mutta paljon myös jaamme esimerkiksi musiikin kautta, Turunen kertoo.

Turusen Naomi-tytär pääsi äitinsä kanssa lavalle Moskovassa viime vuonna. Turusen mukaan ei ole tiedossa uusia yhteisesiintymisiä, ainakaan toistaiseksi.

– Naomi laulaa, soittaa pianoa ja rumpua eli hän on innostunut musiikista. Tärkeintä on, että hän saa itse valita oman suuntansa, niin kuin itse aikanaan sain, kuusivuotiaana klassisen musiikin opiskelun aloittanut Turunen sanoo.

Konsertit

Vantaan kaupunki järjestää ilmaiskonsertteja Tikkurilassa Kirjastopuistossa.

Perjantaina 16. elokuuta kello 18 esiintyvät Voice of Finland -finalistit Sara Jagrouny, Jasse Jatala, Roope Palmu ja Markus Salo Vantaan Viihdeorkesterin Ensemblen kanssa.

Lauantaina 17. elokuuta kello 11 esiintyy Pikku Papun Orkesteri. Lauantaina kello 16 esiintyvät Tarja Turunen, Waltteri Torikka, Jyrki Anttila ja Pentti Hietanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.