Tarja Turunen tekee harvinaisen keikan syntymäpäivänään: nousee lavalle Tikkurilassa – "Kiittelin miestäni, että tällaisen yllätyksen järjestit"

Tarja Turunen esiintyy ensi lauantaina Tikkurilassa Kirjastopuistossa maksuttomassa konsertissa. Arkisto/Toni Tervo

Marika Lumme

Vantaalaisilla on mahdollisuus nähdä ensi viikolla useita tähtiartisteja täysin maksutta. Kyseessä on Vantaan kaupungin järjestämät Tähtiä Kirjastopuistossa -konsertit. Yksi viikonlopun aikana lavalle astuvista tähdistä on maailmaa kiertävä sopraano Tarja Turunen, jolle Vantaan konsertti on erikoista herkkua. Turunen muistelee edellisen Vantaan esiintymisensä menevän noin 20 vuoden taakse.

– Mutta kyllä se oli varmasti 2000-luvulla, Turunen nauraa.

Turunen on vaikuttunut, että Vantaalla järjestetään koko perheelle avoin ilmainen konserttirupeama.

– Olin yllättynyt kun kuulin tästä. Maailmalla olen esiintynyt useissa vastaavanlaisissa kaupunkitapahtumissa, joissa koko perheen voimin pääsee nauttimaan musiikista. Ihanaa, että tällaista järjestetään, Turunen kertoo.

Turunen nousee lavalle yhdessä Waltteri Torikan, Jyrki Anttilan ja Pentti Hietasen kanssa. Nelikon alkuvuoden Suomen konserttikiertue on vetänyt salit täyteen. Vantaalla nähtävä esitys on yksi kiertueen keikoista. Turunen kuvailee esitystä monipuoliseksi, jossa on niin oopperan sävelmiä kuin populaarimusiikkia.

Turuselle Vantaan keikka on poikkeuksellinen myös siksi, että hän pääsi yhdistämään keikkamatkaan kesälomaa Suomessa. Turunen asuu Espanjan Marbellassa miehen ja 7-vuotiaan tyttärensä kanssa.

– Yleensä lennän konserttimaahan päivää ennen esiintymistä, koska lentäminen rasittaa ääntä todella paljon. Nyt saan olla Suomessa ennen keikkaa pidempään, joka on upeaa, hän kertoo.

Vantaan keikka osuu Turusen syntymäpäivään.

– Kiittelin miestäni, että tällaisen yllätyksen järjestit, 42-vuotta täyttävä Turunen nauraa jälleen.

Turusen aviomies Marcelo Cabuli on tähden manageri. Syyskuun alussa Turunen pakkaa kassit ja lähtee konserttikiertueelle, joka suuntautuu aluksi Venäjälle.

Pieni koululainen pääsee äidin mukaan viikolla enää harvoin ja siksi yhdessä vietetyn ajan merkitys kasvaa vapaapäivinä entisestään.

– Lähdön hetket ovat todella vaikeita. Reissaamisen kuitenkin jaksaa kun tietää, että kotona on kaikki hyvin. Teknologia mahdollistaa kuitenkin tänä päivänä paljon ja voimme olla videopuhelimella yhteydessä päivittäin.

Vantaan esiintymiseen liittyy Turusen mukaan myös ainutlaatuinen mahdollisuus tavata perhettä.

– Veljeni asuu sata metriä konserttipaikasta. On todella mukavaa, että saan tavata samalla hänet, Turunen sanoo,

Suomessa Turunen esiintyy Vantaan keikan jälkeen seuraavan kerran marraskuun lopussa käynnistyvällä joulukonserttikiertueella.

Turuselta ilmestyy uusi levy 30. elokuuta.

– Siinä on paljon hyvin henkilökohtaisia asioita. Levy oli minulle terapeuttinen. Varmasti kaikilla julkisuuden henkilöillä on puoli, joka pysyy piilossa, mutta paljon myös jaamme esimerkiksi musiikin kautta, Turunen kertoo.

Turusen Naomi-tytär pääsi äitinsä kanssa lavalle Moskovassa viime vuonna. Turusen mukaan ei ole tiedossa uusia yhteisesiintymisiä, ainakaan toistaiseksi.

– Naomi laulaa, soittaa pianoa ja rumpua eli hän on innostunut musiikista. Tärkeintä on, että hän saa itse valita oman suuntansa, niin kuin itse aikanaan sain, kuusivuotiaana klassisen musiikin opiskelun aloittanut Turunen sanoo.

Konsertit

Vantaan kaupunki järjestää ilmaiskonsertteja Tikkurilassa Kirjastopuistossa.

Perjantaina 16. elokuuta kello 18 esiintyvät Voice of Finland -finalistit Sara Jagrouny, Jasse Jatala, Roope Palmu ja Markus Salo Vantaan Viihdeorkesterin Ensemblen kanssa.

Lauantaina 17. elokuuta kello 11 esiintyy Pikku Papun Orkesteri. Lauantaina kello 16 esiintyvät Tarja Turunen, Waltteri Torikka, Jyrki Anttila ja Pentti Hietanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. BRQ Vantaa Festival jää tältä kesältä väliin – Pienimuotoisia erilliskonsertteja kuitenkin luvassa syksyllä
 4. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 5. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 9. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 10. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 11. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 12. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 13. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle
 14. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 15. Taas pääsee jynssäämään – Kaikki matonpesupaikat ovat nyt avoinna

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 2. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Vantaan kaupunki sai lahjoituksena 100 000 kasvosuojainta – annetaan lapsiperheitä ja vanhuksia hoitaville
 7. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 8. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 9. Mielipide: Frisbeegolfin suosio räjähtänyt – Vantaalta ei löydy harrastuspaikkoja
 10. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 11. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 12. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 13. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 14. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 15. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.