Kuusijärven saunapummit ärsyttävät – Maksavien asiakkaiden sekaan pujahtaa "vapaamatkustajia"

Ranneke kertoo, että saunamaksu on maksettu. Rea Hakala

Armi Suojanen

Kuusijärven ulkoilukeskuksen sähkö- ja savusaunoissa käy ihmisiä, jotka luikkivat löylyihin ilman asianmukaisesta maksua. Varsinkin päärakennuksesta kauempana olevissa savusaunoissa löylytellään maksamatta.

– Ongelmaa esiintyy jonkin verran hellepäivinä, mutta vähemmän talvisin, sanoo Café Kuusijärven ravintolapäällikkö Rea Hakala

Saunoihin tehdään pistotarkastuksia ja välillä vartijat ovat käyneet häätämässä luvattomia saunojia. Myös muut saunojat saattavat tulla vinkkaamaan, että saunassa on sellaisia, jotka eivät ole maksaneet siitä.

Hakalan mukaan talvella saunoissa on vahdittava, ettei niissä ole kerrallaan liikaa ihmisiä.

Saunamaksut peritään kahvilassa, josta saunoja saa rannekkeen merkiksi siitä, että tällä on lupa mennä joko sähkö- tai savusaunaan.

Café Kuusijärvi tilittää tulot Vantaan kaupungin tilakeskukselle, joka hallinnoi koko ulkoilualuetta.

Hiljattain saunapummeista keskusteltiin Facebookissa Vantaan puskaradion seinällä. Saunamaksun maksajia harmittaa, että jotkut kömpivät lauteille ilmaiseksi.

Hakala ymmärtää harmituksen ja ongelman ratkaisusta on keskusteltu tilakeskuksen kanssa. Sopivia keinoja pummien pysäyttämiseksi ei kuitenkaan ole vielä löytynyt.

Saunoihin pitää päästä kulkemaan ulkokautta eivätkä esimerkiksi portit estäisi useampaa saunojaa tulemasta sisään samaan aikaan.

Saunojen maksullisuuden ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä, sillä siitä kerrotaan saunojen oviin kiinnitetyissä tiedotelapuissa. Ne ovat suomeksi ja englanniksi.

– Niin on sovittu tilakeskuksen kanssa, Hakala sanoo.

Saunamaksu Kuusijärven sähkösaunaan on aikuisilta kuusi euroa ja 7–17-vuotiailta neljä euroa. Perhelippu maksaa 16 euroa ja sillä pääsee saunaan kaksi aikuista sekä kolme 7–17-vuotiasta. Savusaunan vastaavat hinnat ovat 12, 7 ja 29 euroa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuusijärvellä on havaittu sinilevän haituvia – "Siellä voi uida" 25.7.2019 13:00
  2. Kiinteistöjohtaja myöntää: Kuusijärvellä on roskaongelma 19.7.2019 8:00
  3. Kuusijärven ja Sipoonkorven yhdistävän sillan rakentaminen alkaa – Urakan hinta on kaksi miljoonaa euroa 16.5.2019 5:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut