Miljoonahanke: Vantaan koulujen digioppimista kehitetään 11 miljoonalla eurolla

Vantaan kouluissa otetaan seuraavan neljä vuoden aikana iso harppaus kohti digitaalisen oppimisen uudenlaisia mahdollisuuksia.

Vantaan kaupungin ja Business Finlandin noin 11 miljoonan euron hankkeessa on tavoitteena kehittää opetuksen digitaalisia sisältöjä monipuolisesti.

Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo sanoo, että kyseessä on iso ja vaativa muutos, jonka rakentaminen tapahtuu asteittain.

Hankkeen pilottivaiheessa on mukana kymmenkunta koulua, kuten Veromäen ja Martinlaakson yhtenäiskoulut sekä Lumon ja Vaskivuoren lukiot.

Hankkeessa kehitetään uusi järjestelmäkokonaisuus, jonka myötä käyttäjät, eli opettajat, oppilaat ja huoltajat, pystyvät tekemään nykyistä paremminesimerkiksi jatkuvaa arviointia, oppijan yksilöllistä tukemista ja tiedolla johtamista.

Luokassa uudet tavat toimia näkyvät esimerkiksi siten, että tulevaisuudessa oppitunneilla voidaan tehdä entistä enemmän tehtäviä digitaalisesti, reaalisaikaisesti ja pelillisiä keinoja hyödyntäen.

Opettaja voi seurata omalta laitteeltaan, miten oppilaat tehtävissä edistyvät ja keskittää neuvonsa heille, jotka sitä tarvitsevat. Oppilaat saavat puolestaan reaaliaikaisesti tiedon siitä, miten he ovat tehtävissä pärjänneet.

Kotona puolestaan vanhemmilla on mahdollisuus digitaalisesti seurata, miten oma lapsi on tehtävistä suoriutunut.

Opettaja tai rehtori voi puolestaan verrata luokan tuloksia vaikkapa toiseen luokkaan.

– Tarkoitus on hyödyntää entistä enemmän tiedolla johtamista, jonka digitaalisuus mahdollistaa, Kalo kertoo.

Vantaan kaupunki satsaa kehitystyöhön noin 5,4 miljoonalla eurolla. Business Finlandin osuus on niin ikään 5,4 miljoonaa euroa, mikä on Business Finlandin suurin innovatiivisiin julkisiin hankintoihin myöntämä rahoitus.

Kalo sanoo, että 11 miljoonaa euroa käytetään sisällön kehittämiseen. Kaupungin laitekanta, kuten tabletit ja chromebookit, ovat kunnossa ja uusia laitteita hankitaan normaalisti tarpeen mukaan. Lisäksi langaton verkko toimii kouluissa hyvin.

Hankkeesta on nyt tehty esiselvitys ja seuraavaksi kaupunki kartoittaa markkinoilla olevat sovellukset ja mahdolliset yhteistyökumppanit uusien tuotteiden sekä palvelujen rakentamiseksi.

Vantaan opetustoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth totesi tiedotteessa, että Vantaa haluaa olla aloittaja laajassa opetuksen alustauudistuksessa.

– Nykyisin käytössä olevat hallinnon ja tiedolla johtamisen järjestelmät ovat pirstaleisia ja osin elinkaarensa loppupäässä. Tämän uudistuksen myötä luomme yhden opetuksen järjestelmäkokonaisuuden, hän totesi.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut