Vantaan puistoruokailuissa jaettiin kesällä yli 5 000 lounasannosta

Vantaan maksuttomassa puistoruokailuissa tarjoiltiin kesällä kuuden viikon aikana yli 5 000 lautasellista ruokaa.

Vantaallajärjestettiin puistoruokailu Vihertien asukaspuistossa ja Havukoskella nuorisotilan vieressä sijaitsevassa Rautkallion puistossa. Vihertiellä annoksia tarjoiltiin 3 554 ja Havukoskella 1 533.

Vantaan nuorisopalveluiden johtaja Riikka Åstrand sanoo, että kaupunki on saanut ruokailuista paljon positiivista palautetta

– Olen tyytyväinen siihen, kuinka Havukoskella puisto heräsi eloon ruokailun myötä ja loi varmasti uudenlaista yhteisöllisyyttä, hän kertoo.

Kaupunki kokeili kahta erilaista mallia. Havukoskella nuorisotilan yhteydessä ruoan valmistivat nuorisotoimen keittiöpajan nuoret. Vihertielle, jossa oli jo ennestään suuri asiakasmäärä, lounaan toimitti Vantti.

– Oli mielenkiintoista saada kokemusta kahdesta erilaisesta toimintamallista. Kaupunkilaisilta on tullut toiveita puistoruokailusta myös ensi kesälle. Asiasta päättää valtuusto syksyn aikana, Åstrand sanoo.

Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen kertoo, että yhteisöllisyyden lisääminen onnistui myös Vihertiellä. Kokeilu Länsi-Vantaalla onnistui hänen mukaansa kokonaisuudessaan erinomaisesti.

Vihertiellä ruokailijoita oli enimmillään jopa 220 päivän aikana. Vantaan Sanomat vieraili Vihertiellä puistoruokailun ensimmäisenä päivänä:

Näin sujui kesän ensimmäinen puistoruokailu Vantaalla – 160 annosta spagettivuokaa hävisi puolessa tunnissa

Vain yhtenä päivänä ruoka loppui kesken.

– Biojätteen määrä pieneni koko ajan ja viimeisen kolmen viikon aikana biojätettä ei jäänyt juuri ollenkaan, Askola-Vehviläinen sanoo.

– Perheet ovat kertoneet, että pienet koululaiset ovat tulleet tietokoneiden ja muiden laitteiden ääreltä ulos ja puistoon tekemään muita juttuja ruokailun myötävaikutuksella, hän jatkaa.

Jos ruokailua järjestetään jatkossa, tulee Åstrandin mukaan parantaa viestintää.

– Saimme kesäkuun ensimmäisillä viikolla Havukoskella palautetta, että ruokailusta ei tiedetty. Silloin jaoimmekin asuinalueelle julisteita, hän kertoo.

Vihertiellä perheet toivoivat erityisruokavalioiden huomioimista tulevina vuosina.

Puistoruokailun kustannusarvio oli ennen kesää noin 25 000 euroa. Lopulliset kustannukset jäävät alle 20 000 euroon.

Erityisesti kanaruoat tekivät kauppansa ainakin Havukoskella, sillä päivinä jolloin ruokaa haettiin eniten lisää oli tarjolla broileripastaa, kanaemonkeittoa ja kalkkunakiusausta.

Kaupunki kerää parhaillaan palautetta ruokailuista nettisivuillaan.

Vantaalla ei ole 1980-luvun jälkeen ollut kesäruokailua muutamaa kokeilua lukuun ottamatta.

Lue lisää aiheesta:

Nälkäisen oloiset lapset siivittivät puistoruoan tuloa Havukoskelle – Vantaa kokeilee maksutonta ruokailua kahdessa eri paikassa

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut