Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko taloyhtiössäsi varauduttu? Poliisi varoittaa: Kellarikomeroihin ja häkkivarastoihin murtautumiset lisääntyneet Itä-Uudellamaalla

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen alkuvuoden tilastoista käy ilmi, että erityisesti kellarikomeroihin ja häkkivarastoihin murtautumiset ovat lisääntyneet.

– Varsinkin vanhemmissa taloyhtiöissä kellarikomerot ovat niin sanottuja häkkivarastoja, eli rakenteet ovat erittäin kevyet. Jos taloyhtiön varastotiloihin on vieläpä suhteellisen helppo päästä, voi varastoihin murtautuminen olla houkutteleva kohde pitkäkyntiselle, muistuttaa rikosylikomisario Petri Eronen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan kellarikomeroihin ja häkkivarastoihin murtautumiselta pystyy suojautumaan muutamalla suhteellisen yksinkertaisella kikalla, mutta suojautuminen vaatii yleensä aktiivisuutta taloyhtiöltä.

Poliisi neuvookin olemaan yhteydessä taloyhtiön hallitukseen, jos talon asukkaana huomaa varastotilojen suojauksessa puutteita.

– Kellaritiloissa on yleensä ihan hyvät rautaovet, mutta taloyhtiöiden kannattaa huolehtia myös nykyaikaisesti lukituksesta, poliisi neuvoo.

Eronen listaa muutamia yksinkertaisia toimenpiteitä murroilta suojautumiseen:

– Onhan taloyhtiöistä pois muuttaneilta kerätty pois avaimet tai koko lukitussysteemi vaihdettu nykyaikaisempaan sähkölukitukseen?

– Kellareihin kannattaa hankkia myös näkyvää kameravalvontaa ja pohtia myös muita mahdollisia hälytysjärjestelmiä.

– Jos mahdollista, kepeitä häkkirakenteita kannattaa vahvistaa rakenteilla, joihin on selvästi vaikeampi murtautua.

Alkuvuoden aikana on Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella kirjattu jo 958 häkkivarastoihin, kellarikomeroihin ja työmaa-alueille tapahtunutta murtoa. Tämä on 220 murtoa enemmän kuin viime vuonna vastaavan aikana.