Ummikkona Ropeconiin? – Näin saat enemmän irti Euroopan suurimmasta roolipelitapahtumasta

TAPAHTUMAT Luvassa roolipelien lisäsi pukuesittelyjä, pehmomiekkailupiste, mahdollisuus kuunnella japanilaisia satuja, maalata figuuri tai testata salakirjoitustaitoja.

toimitus

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon alkaa perjantaina Helsingin Messukeskuksessa.

Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja rooli- ja lautapelaamiseen liittyvistä aiheista.

Vaikka Ropecon on roolipelaajien roolipelaajille suunnittelema tapahtuma, järjestäjät ovat satsanneet myös tänä vuonna aloittelijaystävälliseen ohjelmaan.

Aloittelijoille sopivat työpajat ja muun muassa miekkailu- ja tanssi-esitykset ja pelidemot löytyvät Ropeconin ohjelmaoppaasta asiasanalla aloittelijaystävällinen.

Lisäksi tapahtumaan järjestetään opastettuja kierroksia. Kierrokset järjestetään perjantaina 26.7. klo 16 ja 18.30 ja lauantaina 27.7. klo 10 ja 14. Lähtöpaikkana on Ropeconin infotiski Messukeskuksen ala-aulassa.

Tunnin kestävällä kierroksella saa hyvän yleiskuvan tapahtumasta ja siitä, mihin haluaisi itse tutustua tarkemmin.

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon Kuva: Ropecon/Sami Eräluoto Ropecon/Sami Eräluoto

Lapsiperheille Ropecon on koonnut omat vinkkinsä sekä ohjelmaoppaaseen ettätapahtuman blogiin.

Ropeconin perinteisiä lasten suosikkeja ovat muun muassa pomppulinna, Helmet-kirjastojen pelipiste, jossa voi pelata lyhyitä roolipelejä koko tapahtuman ajan, eri ikäisille tarkoitetut velhokoulut ja yksisarvistunnit, japanilaisten satujen satutunnit ja pehmomiekkailupiste, jossa pääsee kokeilemaan pehmomiekkailua.

Lisäksi tapahtumassa on muun muassa figumaalauspiste, jossa harjoitellaan maalaamaan oma pelifiguuri, myyttisten eläinten piirrospaja, salakirjoitustyöpaja ja kissankorvatyöpajat.

Lisää lasten ohjelmavinkkejä aikatauluineen löydät Ropeconin sivuilta.

Ropeconissa pääsee kokeilemaan myös erilaisia lautapelejä ja pöytäpelejä pelien lainauspisteillä. Lisäksi Messukeskuksessa on kaikille avoin figuurien maalaustyöpaja. Kuva: Ropecon/Xavier Vandenberghe Ropecon/Xavier Vandenberghe

Varsinaisen Ropeconin teemana on tänä vuonna mytologia. Tapahtuman kansainvälisiksi kunniavieraiksi saapuvat tällä kertaa skotlantilainen pelisuunnittelija ja kuvittaja Jon Hodgson sekä englantilainen käsikirjoittaja Lynne Hardy.

Hodgson tunnetaan erityisesti kuvituksistaan monissa isoissa produktioissa kuten Dungeons & Dragons, Pathfinder ja Warhammer.

Lynne Hardy on puolestaan toiminut pitkään pelialalla kirjoittajana ja toimittajana. Hän on julkaissut myös oman roolipelinsä Cogs, Cakes & Swordsticks. Tällä hetkellä Hardy työskentelee apulaiskustannustoimittajana Call of Cthulhu -roolipelin parissa.

Kunniavierasluentojen lisäksi Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen lohikäärme- ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Lisäksi tapahtumassa järjestetään akateeminen seminaari pelaamisesta.

Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 4. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 5. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 10. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.