Johanna ihastui Vantaan kaupunkipyöriin: Ihan mahtavaa! – rekisteröityneitä käyttäjiä nyt yli 4 000

Johanna Peurala on tottunut kaupunkipyörien käyttäjä. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kaupunkipyörien käyttäjäksi on Vantaalla rekisteröitynyt yhteensä noin 4 200 pyöräilijää tähän mennessä kesää. Yksi heistä on tamperelainen Johanna Peurala

Hän viettää kesää miesystävänsä luona ja ottaa pyörän näppärästi käyttöönsä. Hän on ajanut pyörillä juhannuksesta lähtien päivittäin.

– Katsoin juuri, että olen käyttänyt kaupunkipyörää 40 kertaa.

Usein Peurala juoksee aamulla Viertolasta Tikkurilaan aamiaiselle ja ajaa pyörällä takaisin runsaan kilometrin matkan.

– Perillä pyöräasema on juuri sopivasti talon edessä.

Peurala ottaa kulkupelin Männistönpolun kaupunkipyöräasemalta niin kuin moni muukin.

– Kaupunkipyörien suosituimmat lähtöasemat ovat Männistönpolun asema Dixin vieressä ja Kivistön asema. Myös matkan loppukohteissa ykkösenä on Männistönpolku, kertoo liikenneinsinööri Kimi Känkänen Vantaan kaupungilta.

Toiseksi useimmiten pyörämatkojen päätepysäkki on Tikkuraitin pyöräparkki.

– Ihan odotetusti käyttö painottuu rautatieliikenteen tai ylipäänsä joukkoliikenteen liityntäliikenteeseen, Känkänen jatkaa.

Vantaan kaupunkipyörät saavat Peuralalta vuolaat kehut.

– Ihan mahtavaa!

Hän kertoo, että Tampereella vielä odotellaan pyöriä.

25 euron kausihintaa Peurala pitää edullisena. Tänä vuonna hinta on ensi kesää viisi euroa halvempi, koska kauden aloitus viivästyi ja pääsi alkamaan vasta kesäkuun puolivälissä.

Kun Vantaan ensimmäiset kaupunkipyörät otettiin käyttöön juhannusviikolla, liikenneinsinööriharjoittelijat Elias Marttunen ja Aleksi Ojanperä kiertelivät pyöräasemilla. He vastailivat ihmisten kysymyksiin ja neuvoivat käyttäjiä.

– Olen käynyt kaikilla juna-asemien yhteydessä olevilla asemilla, Ojanperä laskee.

Heille jäi kohtaamisista positiivinen kuva. Pyöriä oli jo odotettu.

Myös Känkänen sanoo, että kaupunkipyörät on otettu hyvin vastaan.

– Ainoastaan asemien sijaintia ja teknisiä ratkaisuja koskevat asiat ovat saaneet kehitysehdotuksia.

Mahdollisuutta lainata pyöriä ilman älypuhelinta ovat kiitelleet erityisesti vanhemmat ihmiset. Pyörän laina kun onnistuu HSL:n matkakortilla, kunhan ensin rekisteröityy pyörän käyttäjäksi verkossa.

Uusille, yhden kerran kokeilukäyttäjille Marttunen neuvoo lataamaan CityBike Vantaan sovelluksen puhelimeen.

– Se on ehkä nopein tapa ottaa pyörä käyttöön.

Känkänen kertoo, että kaupunkipyörien asemista on tullut paljon toiveita niistä kaupunginosista, joihin pyöriä ei vielä saatu. Hän muistuttaa, että pyöriä oli ensimmäisessä vaiheessa tarkoitus kokeilla paljon pienemmällä alueella Tikkurilan ympäristössä.

– Mutta teknisen lautakunnan joulukuussa 2018 tekemän päätöksen myötä palvelu laajennettiinkin heti myös muun muassa Myyrmäen, Martinlaakson ja Kivistön suunnalle.

– Tässä vaiheessa painotettiin kehäradan vaikutuspiirissä olevia alueita, joilla on tiivistä asutusta, palveluja tai paljon työpaikkoja.

Uusista paikoista ensi kesäksi ei ole toistaiseksi tehty päätöksiä.

– Toivomme Vantaan kaupunkipyörien osoittautuvan niin suosituiksi, että laajennuksien toteuttaminen on houkuttelevaa ja perusteltua, Känkänen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 5. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 10. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.