Kiinteistöjohtaja myöntää: Kuusijärvellä on roskaongelma

Ristoksi esittäytyvän ulkoilijan mukaan roskia jätetään Kuusijärvellä ennen kaikkea nuotiopaikalle, joka sijaitsee järveä kiertävän reitin varrella. Päivi Tuovinen

Tiina Örn

– Kuusijärvellä on roskaongelma, toteaa Kuusijärven siisteydestä huolehtivan Vantin kiinteistöpalvelujohtaja Mikko Leitsamo.

Leitsamo haluaa heti alkuun tehdä selväksi, ettei ongelma ole työntekijöiden syytä.

– Meidän porukka tekee siellä parhaansa siisteyden ylläpitämiseksi. Roskat siivotaan alueelta pois ja astiat tyhjennetään säännöllisesti. Ongelmana on se, että vaikka illalla siivotaan, niin yön aikana paikalle voi tulla joku porukka ja jättää roskia jälkeensä.

Kuusijärvellä on ollut tänä kesänä myös paljon yleisötapahtumia, jotka ovat Leitsamon mukaan pahentaneet roskaongelmaa.

Kuusijärvenroskista on vihjattu myös Vantaan Sanomien toimitukseen. Viesteissä on valiteltu roska-astioiden pientä kokoa ja ihmisten välinpitämättömyyttä.

Kiinteistöpalvelujohtaja Leitsamo tietää, että roska-astioita on liian vähän kävijöiden määrään nähden.

– Kun roskikseen laittaa yhden pizzalaatikon, niin roskis on täynnä. Loput roskat jätetään sitten astian viereen.

Leitsamolla on kuitenkin hyviä uutisia. Kuusijärvelle on tulossa jo heinäkuun aikana lisää 140-litraisia roska-astioita.

– Roskiksien lukumäärä tullaan tuplaamaan ja toivottavasti kapasiteetti on jatkossa riittävä.

Roskaongelma piinaa Kuusijärveä vain hellepäivinä. Viileänä kesäpäivänä ranta ja nurmialue ovat tyhjiä eikä missään näy roskan roskaa.

AlueellaulkoilevaHasan Gunes kommentoi, että roskaa tuppaa olemaan kaikkialla, missä ihmiset kokoontuvat. Hänestä roskaaminen on merkki välinpitämättömyydestä.

– Myös lapsia pitäisi opettaa laittamaan roskat roskiksiin.

Gunes toivoo Kuusijärvelle selkeämmin merkittyjä paikkoja tupakoitsijoille.

– Tupakalla ollaan tavallisten roskisten vieressä, vaikka täällä on tupakointipaikkoja, harmittelee Gunes.

Ristoksi esittäytyvän sauvakävelijän mielestä pahin roskaongelma Kuusijärvellä on nuotiopaikan ympäristössä ulkoilureitillä.

– Sinne jätetään kaikkea kertakäyttögrillistä alkaen. Toinen ongelmallinen paikka on pitkospuiden lähellä, jossa roskis tungetaan täyteen.

Rantasaunallakin on viileänä päivänä roskatonta. Kiireisiltä on jäänyt terassille vain muutama tyhjä oluttölkki.

– Näinhän se on monessa paikassa. Ihmiset kyllä jaksavat kantaa kaiken tullessaan, mutta lähtiessä ei jakseta kantaa tyhjiä pakkauksia roskiksiin, pohtivat saunanraikkaat Tuula Tiainen ja Esa Salo

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Kuusijärven uimarannalla on liian vähän roskiksia 25.6.2019 6:20
  2. Kuusijärven ja Vetokannaksen uimavalvojapestit saatiin täytettyä kun palkkaa nostettiin roimasti – Töihin tullaan Helsingistä ja Kirkkonummeltakin 8.6.2019 8:40
  3. Kuusijärven ja Sipoonkorven yhdistävän sillan rakentaminen alkaa – Urakan hinta on kaksi miljoonaa euroa 16.5.2019 5:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut