Mielipide: Koirankakka on luonnontuote -selittelyssä on ongelmansa

Koiranomistajia yritetään ohjeistaa kieltomerkein. Lukija on kyllästynyt pihaltaan löytyviin koirankakkakasoihin. Teemu Vestovuo

toimitus

Täällä Korson pohjoispuolella Jokivarressa on paljon koiranomistajia. Valtaosa huolehtii koiran jätöksistä asiallisesti, mutta joukkoon mahtuu niitäkin, jotka eivät suostu lakia ja sääntöjä noudattamaan. Laki kun sanoo, että taajamassa hoidetulla alueella koiranjätökset on korjattava.

Meidän hoidetulla nurmikollamme on lähes päivittäin kakkakasa tai useampikin. Tämän lisäksi kasoja löytyy välillä keskeltä tieliittymäämme, samoin kuin postilaatikkoryhmämme luota.

En käsitä, mikä saa jotkut koiranulkoiluttajat olemaan joko välinpitämättömiä tai suorastaan tahallaan kiusantekijöitä.

Jotkut koiranomistajat viisastelevat, että koirankakka on luonnontuote, joka maatuu luontoon. Tuossa luonnontuotteessa sattuu olemaan ties mitä basilleja. Kakat tarttuvat kenkiin, josta ne kulkeutuvat koteihin, eteisen matolle, auton lattialle ja jäävät sinne haisemaan.

Voisitte pikkuhiljaa oppia, että koiranne jätösten korjaaminen on teidän vastuullanne. Ei ole mieltä ylentävää, että ruohonleikkuun jälkeen joutuu puhdistamaan kengän- tai saappaanpohjansa ennen kuin astuu kotiovesta sisään.

Te, jotka ette tee velvollisuuttanne, pilaatte monen silmissä asiallisestikin käyttäytyvien koiranomistajien maineen.

Yrittäkää nyt ajatella tämä asia loppuun asti muullakin tavalla kuin vastaamalla ”Monet muutkin antavat koiransa ulostaa teidän nurmikolle”.

Olavi Uotila Jokivarsi

Aiheeseen liittyvää

  1. Poliisille valitetaan jopa koirankakasta – nyt viranomainen väänsi säännöt omistajille rautalangasta 14.5.2019 9:09
  2. Uskoisitko? Suomi saa koirankakasta oman rahayksikön – kohta voit maksaa pökäleillä kahviloissa 26.3.2019 17:30
  3. Anni keräsi lenkillään kaksi ämpärillistä koirankakkaa ja julkaisi tulokset somessa – Harkitsee jatkoa, mutta yhdellä ehdolla 7.3.2019 20:10

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut