TE: Muuttoliike kaupunkeihin kiihtyy – osuu koviten nuoriin ja eläkeikäisiin

Kuvituskuva. Juhani Lehtivuori

toimitus

Muuttoliike maalta kaupunkiin jyllää Suomea uuteen uskoon, kirjoittaa Talouselämä Lehden haastatteleman Hypoteekkiyhdistyksen (Hypo) toimitusjohtaja Ari Paunan mukaan alueiden eriytyminen vaikuttaa tuntuvasti suomalaisten varallisuuden karttumiseen.

Paunan mukaan muuttoliike jakaa erityisesti nuoria ja eläkeikäisiä kahteen kastiin, kertoo TE

Kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta hankkia asuntoa kasvavasta kaupungista. Toisaalta jos nuori yltää kaupungissa sijaitsevaan omistusasuntoon, mahdollisuus kartuttaa omaa varallisuutta paranee.

Paunan mukaan entistä useampi eläkeläinen puolestaan löytää itsensä tilanteesta, jossa pitäisi muuttaa palvelujen äärelle, mutta pesämuna ei riitä, kirjoittaa TE Taantuvalla alueella sijaitseva vanha talo ei välttämättä mene kaupaksi lainkaan. Ja jos menee, voi olla ettei talosta saatava summa kata edes uuden asunnon omarahoitusosuutta.

Hypon Ari Paunan mukaan kaupungistumisen voittajia ovat suurissa kaupungeissa omissa asunnoissaan asuvat. Häviäjiä kaupunkeihin vuokralle juuri muuttaneet, ja taantuville alueille jumiin jääneet.

Talouselämän artikkeli on kokonaisuudessaan täällä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut