Håkansbölen kartanon alue tulee tutuksi erikoisopastuksella

Håkansbölen kartano sijaitsee Hakunilassa. Päivi Tuovinen

toimitus

Hakunilassa Håkansbölen kartanon puistossa kasvaa muun muassa tataarivaahtera. Mutta mitä muuta siellä kasvaa ja elää? Se selviää erikoisopastuksella lauantaina 13. heinäkuuta.

Kello 14 alkavan opastuksen vetää historioitsija, erä- ja luonto-opasopiskelija Tuulia-Tuulia Tummavuori, joka kertoo myös alueen rakennuksista.

Lippuja Håkansbölen kartanon kummien järjestämälle kierrokselle myydään kartanon päärakennuksesta. Liput maksavat aikuisilta 10 euroa, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta sekä työttömiltä 8 euroa ja 12–18-vuotiailta 5 euroa. Alle 12-vuotiaat pääsevät mukaan ilmaiseksi.

Håkansbölen kartano sijaitsee osoitteessa Kartanontie 1.

Museovirasto on luokitellut kartanon alueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi ja kaikki kartanon rakennukset on suojeltu asemakaavassa.

Kartanon omistaa Vantaan kaupunki.

Aiheeseen liittyvää

  1. Håkansbölen kartanon historia kiteytyi kirjaksi ihmisten arjen kautta – Kauppakuititkin peilaavat tyyliä ja tapoja 15.6.2019 7:50
  2. Kartanon tytär ikuisti piirtäen elämää Håkansbölessä 3.3.2019 8:10
  3. Yrittäjä toteutti unelmansa – Håkansbölen kartanon kahvila ja sisustuspuoti auki lauantaina 6.6.2018 8:35

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut