Vantaalainen Aleksandra Blinnikka voitti purjelautailun MM-kultaa rajuissa olosuhteissa – "Iso aallokko vaati paljon rohkeutta"

Aleksandra Blinnikka on toistamiseen purjelautailun maailmanmestari. 26-vuotias vantaalainen voitti raceboard-luokan MM-kultaa torstaina Saksan Warnemündessa päättyneissä viisipäiväisissä kisoissa.

Olosuhteet Warnemündessa olivat rajut.

– Iso aallokko ja kova tuuli vaati paljon rohkeutta ja kykyä ratsastaa aalloilla. Aallokko oli ride or die -luokkaa, Blinnikka mietti kisan jälkeen.

Toukokuussa Blinnikka voitti EM-hopeaa. Tuolloin Tshekin Jana Slivova vei EM-kultaa.

– Slivova treenaa ja kilpailee ammattimaisesti, ja minulla on talvikausi välissä, jolloin en pääse vesille niin paljon kuin haluaisin. Minulla on myös ammatti lentoemäntänä Finnairilla hoidettavana.

Blinnikka ja Slivova ovat ottaneet mittaa toisistaan jo vuodesta 2013 lähtien.

Viime vuonna Blinnikka voitti MM-kullan lisäksi myös Euroopan mestaruuden. Näistä ansioista hänet palkittiin Vantaan vuoden 2018 urheilijana helmikuussa järjestetyssä Vantaan liikuntagaalassa.

Muista Warnemünden MM-kisoissa mukana olleista suomalaisista Aleksandran isä Juha Blinnikka voitti Grand Masters -sarjassa hopeaa ja oli miesten yleisessä luokassa kymmenes. Aleksandran veli Benjamin oli puolestaan sijalla 25. Espoolainen Sami Karppinen ylsi sijalle 20, niin ikään espoolainen Mikko Bonsdorff sijalle 30 ja tämän poika Amos sijalle 34. Anna Arosilta-Gurvits oli Masters-sarjassa pronssilla ja yleisessä luokassa seitsemäs.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut