VR ennakoi matkustajamäärien kasvun – lisää ylimääräisiä junavuoroja näihin kesän musiikkitapahtumiin

Kirjoittajan mielestä pääradan parantaminen myös Tampereelta eteenpäin on järkevää investointia. Arkisto/Jussi Vehkasalo

toimitus

VR lisää ylimääräisiä junavuoroja moniin kesän musiikkitapahtumiin. Eniten lisävuoroja tulee Metallican ensi viikolla Hämeenlinnassa järjestettävän keikan yhteyteen.

– Paluuliikennettä varten yön pikkutunneille on lisätty kolme ylimääräistä IC-junavuoroa Helsinkiin ja kaksi Tampereelle. Lisäksi ajetaan ylimääräisiä Hämeenlinnassa pysähtyviä R-lähijunavuoroja, VR:stä kerrotaan.

– Metallican keikan osalta menoliikenteen piikki osuu myöhäiseen iltapäivään, ja paluuliikenteen suosituimmat vuorot lähtevät heti keikan jälkeen, VR kertoo.

Myös tulevana viikonloppuna Joensuussa järjestettävä Ilosaarirock näkyy junissa. Osa aamupäivälähdöistä Helsingistä on jo loppuunmyyty.

–  Maanantaiaamuyölle on lisätty yksi ylimääräinen junavuoro Joensuusta Helsinkiin festareilta kotiutuville matkustajille.

Toinen tulevana viikonloppuna käynnistyvä festari on Pori Jazz, josta niin ikään viikonloppukeikkojen jälkeen ajetaan yöaikaan ylimääräisiä junavuoroja Helsingin suuntaan. Ne mahdollistavat esimerkiksi yöpymisen Tampereella, jossa hotellikapasiteettia on huomattavasti Poria enemmän.

– Pori Jazziin vievät junat täyttyvät perinteisesti verrattain myöhäisessä vaiheessa, VR:ltä kerrotaan.

Myös Tampereella elokuussa järjestettäviin Rammsteinin konsertteihin lisätään ylimääräiset junavuorot.

Tammerfesteille on lauantaiaamuyölle luvassa ylimääräinen vuoro Tampereelta Helsinkiin, ja Blockfesteille on suunnitteilla peräti neljä ylimääräistä junavuoroa tukemaan sekä meno- että paluuliikennettä.

Myös Ed Sheeranin heinäkuisiin konsertteihin Malmin lentokentälle odotetaan suurta yleisöä. Tapahtumapäiville on varattu lisäkapasiteettia sekä HSL:n että VR:n lähiliikennejuniin.

Viime vuosien korkein matkustajamäärien kasvu nähtiin kesällä 2017, kun Guns N’ Roses esiintyi Hämeenlinnassa. Tuolloin kaikkein suosituimmilla reiteillä matkusti yli kahdeksankertainen määrä ihmisiä, VR kertoo.

Iron Maidenin esiintyminen Hämeenlinnassa kesäkuussa 2016 puolestaan jopa viisinkertaisti matkamäärät sekä etelästä että pohjoisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.