Mielipide: Ihmisarvoa loukkaavalla materiaalilla ei ole sananvapauden suojaa

Vantaan Sanomien Lukijan areenalle aiemmin kirjoittanut Timo Lehtonen kertoi, että aito avioliitto -banderolli varastettiin kesäkuussa.  Arkisto/Armi Suojanen

toimitus

Vantaan Sanomissa julkaistun mielipidekirjoituksen ”Maanomistajalla on oikeus pitää esillä Aito avioliitto -banderolli”-otsikon (3.7.) väittämä pitää sinänsä paikkansa, vaikka näkemys onkin hyvin kyseenalainen.

Aito avioliitto -banderollin sanoma on selvästi se, että se kiistää muunlaisten kuin heteroydinperheiden oikeuden olemassaoloon, vaikka ihmisten ja perheiden moninaisuus on realiteetti.

Koska aito avioliitto -banderollin tarkoitus on loukata tiettyä ihmisryhmää, on banderollin esillä pitäminen tuomittavaa huolimatta siitä, että se sijaitsee yksityisellä tontilla.

Vaikka meistä jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteemme vapaasti, on meillä silti edelleen suuri vastuu siitä, miten me tätä oikeutta käytämme. Ihmisoikeudet eivät ole myöskään mielipidekysymyksiä. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimien tuomioissakin katsotaan, että ihmisarvoa loukkaava materiaali ei nauti sananvapauden suojaa.

Meidän vantaalaisten tulisi pohtia, haluammeko lähettää viestiä siitä, ettei Suomen monikulttuurisimmassa kaupungissa hyväksytä moninaisuutta. Haluaisimmeko kuitenkin mieluummin kertoa, että olemme avoimia ja tänne ovat tervetulleita kaikki?

Vantaan kaupungin tulisi sopia ja viestittää selkeästi siitä, millaiset tunnukset ja liput se sallii vastedes näin näkyvillä paikoilla, kuin esimerkiksi Hiekkaharjun asema on.

Aikana, jolloin vihamielinen puhe lisääntyy, meidän tulee löytää yhteisymmärrystä.

Tuomas Suihkonen Vantaan Vasemmistonuorten pj.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Maanomistajalla on oikeus pitää esillä Aito avioliitto -banderolli
    2.7.2019 6:45
  2. Mielipide: Vantaan tulisi poistaa syrjivä Aito avioliitto -banderolli radan läheltä
    29.6.2019 17:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut