Kesän puistoruokailu kerää kehuja ja kiitoksia – Kokeilu päättyy perjantaina

Rummun pauke kertoo, että kello on 11.30 ja puistoruokailu alkaa. Omat lautaset ja ruokailuvälineet esiin, lapset ja nuoret syömään!

Havukoskelainen isoäiti Marina Sindonen toi Rautkallion puistoon tyttärenpoikansa, melkein 2-vuotiaan Thomas Sansonin Poika ryhtyy pistelemään bataattisosekeittoa suuhunsa hyvällä ruokahalulla. Soppa on niin hyvää, että sitä maistuu toinenkin lautasellinen.

Sindonen suitsuttaa ilmaista kesäruokailua mahtavaksi palveluksi. Thomas asuu Ranskassa ja on nyt käymässä mummon luona Havukoskella.

– Ei Pariisissa ole mitään tällaista. Tämä oli yllätys, Sindonen hymyilee.

– Tämä on hyvin järjestetty. Kiitos kaupungille!

Nuorisotyöntekijöiden leikit ja lelut ovat vielä mukava lisä puistokäynnille.

Puistoruokailusta ei lausu yhtään poikkipuolista sanaa myöskään Susan Rajala Hän on käynyt tyttärensä Iida-Sofian, 9, seurana Rautkallion puiston ruokailussa muutaman kerran.

– Tämä tulee tarpeeseen, hän sanoo.

Rajala toivoo, että kokeilu saisi jatkoa ensi vuonna.

Rautkallion puiston ruoka valmistetaan Nuorten pajassa Tikkurilassa. Jokaisena arkipäivä keittiöpajan nuoret aloittelevat ruoanlaittoa, kun osa syöjistä vasta hieroo unihiekkaa silmistään.

Työt jaetaan puoli kymmeneltä ja ruoka on valmis niin, että se ehtii ruokailijoille hyvissä ajoin ennen kuin ruokarumpu paukkuu kello 11.30. Yksi pajalaisista lähtee aina kesänuorisotyötekijän mukaan viemään ruokaa.

Kesän ruokalistalta löytyvät muun muassa monen suosikkiateria makaronilaatikko sekä broileripasta, mannapuuro mehukeiton kera, jauheliharisotto ja pyttipannu.

Nuorisotyönharjoittelija Henna Tuhkalainen sanoo, että maanantaisin on aina jotain sellaista ruokaa, kuten laatikkoa, joka syntyy ilman mittavia esivalmisteluja.

Korso-Koivukylän nuorisotyön esimies Kati Järvinen kertoo, että Havukoskella on käynyt lounastajia 30–95. Ensimmäisellä kerralla ruokailijoita oli eniten. Sen jälkeen kävijöiden määrä on vähitellen laskenut varsinkin juhannuksen jälkeen.

– Lomat ja sääkin vaikuttavat, Järvinen sanoo.

Viime viikkoina sää on ollut epävakainen, mutta nuorisotiloja ei ole tarvinnut sateen vuoksi käyttää.

Rautkallion puistossa toimintaa järjestäneet nuorisotyöntekijät ovat Järvisen mukaan päässeet hyviin keskusteluihin vanhempien kanssa.

– Tästä on tullut yhteishyvää kaikille, Järvinen iloitsee.

Puistoruokailussa on nyt meneillään viimeinen viikko. Keskiviikkona Havukoskella syödään minestronekeittoa ja toisessa puistoruokailupaikassa, Martinlaakson Vihertien asukaspuistossa, kasvis-makaronipataa.

Kesäruokailu

Vantaalla kokeillaan maksutonta puistoruokailua Havukosken Rautkallion puistossa ja Vihertien asukaspuistossa Martinlaaksossa 3.6.–12.7. klo 11.30.

Alle 18-vuotiaille suunnatun ruokailun tavoitteena on vantaalaisten lapsiperheiden hyvinvointi, yhteisöllisyyden lisääminen sekä lasten ja nuorten loma-ajan arjen helpottaminen.

Havukosken ruoan valmistavat keittiöpajan nuoret ja Vihertien ruoan Vantaan kaupungin omistama Vantti.

Kaupunki arvioi ennakkoon, että Vihertiellä ruokailee päivittäin noin 200 lasta ja Havukoskella noin 100.

Kaupunki pyytää puistoruokailusta palautetta verkossa

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut