Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tällaisia ovat muotisuunnittelijan omat luottovaatteet – Justus Kantakoski inspiroitui nyt Hurriganesista

Riihimäkeläislähtöinen muotisuunnittelija Justus Kantakoski kertoo omistavansa vaatteita varsin vähän.

– Ostan harkiten ja käytän samoja vaatteita pitkään. Arvostan, että vaate on tuotettu vastuullisesti ja ympäristö huomioiden. Ei mitään halpatyövoimalla tehtyä. Välillä sitä tulee toki sorruttua, olen kuitenkin ihminen, mutta maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset olisivat kuluttajina vastuullisempia ja harkitsevaisempia.

Pukeutujana Kantakoski kuvailee olevansa varsin käytännöllinen. Töissä hän käyttää vaatteita, jotka saavat tulla likaiseksi ja kylmillä keleillä hän pukeutuu lämpimään.

– En suostu palelemaan. Käytännöllisyys ei tarkoita sitä, ettei voisi olla samalla myös tyylikäs.

Kantakosken peruspuvusto koostuu kapealinjaisista housuista ja löysistä paidoista sekä muutamista bleisereistä. Suosikkivärejä ovat maanläheiset musta, harmaa ja ruskea.

– Pidän myös sinisestä ja vaaleanpunaisesta.

Tärkeintä vaatteissa ovat hyvät ja laadukkaat materiaalit.

– Silkkivillaneule on ihan toisenlainen kuin polyesterineule. Kartan myös elastaania, sillä kumimainen elastaani hajoaa ja pilaa vaatteen nopeasti.

Omaa tyyliään hän kutsuu klassiseksi. Säännöt on tehty kuitenkin rikottaviksi, eikä pukeutumisen pidä olla kauhean totista.

– Sitä voi tehdä rohkeitakin yhdistelmiä. Pidän myös kaikesta kimaltavasta, sillä se tuo pukeutumiseen valoa.

Tyylin yksiselitteinen määrittely on Kantakosken mukaan hankalaa. Tyyli ei ole absoluuttinen asia, vaan se vaihtelee. Tyyliin voi kuulua myös vallitsevan muodin ja normien rikkominen.

– Olennainen osa tyyliä on myös vaatteen kantaminen ja hyvä itsetunto. Monet ikäihmiset ovat hyvin tyylikkäitä. He ovat löytäneet oman itsensä ja tietävät, mikä heille sopii.

Huippumuodissa Kantakoski arvostaa käsityöläisyyttä ja ainutlaatuisuutta. Jokainen mallisto on suunnittelijansa taiteellinen ja visuaalinen kokonaisuus.

– Suosikkisuunnittelijani on aina ollut Christian Lacroix, jonka vaatteissa on paljon pukuhistoriallisia viitteitä. Se on hyvin satumaista ja romanttista.

Kantakosken suosikkiaikakausi pukeutumisessa on 1970-luku.

– Pidän 70-luvun estetiikasta, kapeista leikkauksista ja hartialinjoista. 80-luku oli täysin toisenlainen.