Helsinki Cup pyörähtää käyntiin maanantaina – mukana on yli 20 000 juniorijalkapalloilijaa eri puolilta maailmaa

Helsinki Cup pyörähtää käyntiin maanantaina. Kuvituskuva. Mikko Mannonen

toimitus

Kesällä 2019 pelataan jo 44. Helsinki Cup. Vuodesta 1976 lähtien pelatun turnauksen rooli lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä yhteisöllisyyden edistäjänä on säilynyt läpi vuosikymmenten. Helsinki Cup on tasa-arvoinen, kansainvälinen ja kaikkia osallistujiaan kunnioittava tyttöjen ja poikien juniorijalkapalloturnaus.

Helsinki Cup on viime vuosina kerännyt osallistujia noin 20 maasta. Järjestäjät iloitsevat, että Etelä-Suomen lisäksi myös muu Suomi on turnauksessa yhä paremmin edustettuna. Myös tyttöfutiksen nousu on näkynyt hyvin osallistujalistoissa: tyttöjoukkueiden määrä lähes nelinkertaistui viime vuonna.

Helsinki Cup on yksi Euroopan suurimmista juniorijalkapalloturnauksista, ja monen juniorin kesän kohokohta. Turnausviikko sisältää pelien lisäksi muun muassa avajaistapahtuman kulkueineen, Helsinki Cup Summer Partyn sekä tapahtumatori Love the Ball Centerin monipuolisen ohjelman. Tori sijaitsee Käpylän urheilupuistossa.

Turnauksen käytössä on noin 20 kenttäaluetta ympäri Helsinkiä. Otteluita pelataan pitkin turnausviikkoa klo 8:30 – 20:30. Tosin maanantaina lopetetaan hieman aiemmin Kansalaistorilla pidettävien avajaisten ja kulkueen vuoksi. Turnaus päättyy A-finaaleihin lauantaina 13.7.

Tarkempaa tietoa turnauksesta löytyy täältä.