Malmilla kisataan loppuviikosta taitolennon SM-kisat – nämä ovat parhaat paikat seuraamiseen

Suomen Ilmailuliitto (SIL) täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja sen kunniaksi Urheilutaitolentäjät ry järjestää taitolennon Suomen mestaruuskilpailut ensimmäistä kertaa Malmin historiallisella lentoasemalla.

Malmin taivaalla tullaan näkemään Suomen etevimmät taitolentäjät heinäkuun ensimmäisellä viikolla keskiviikosta lauantaihin. Tapahtuma on osa SM-viikkoa, jonka järjestäjänä toimii Suomen Olympiakomitea.

Kilpailut järjestetään sekä moottori- että purjekoneille omissa luokissaan.

Parhaat paikat seurata taiturointia ilmassa ovat Malmin kentällä pysäköintipaikan läheisyydessä hangaarin vieressä, Pyöreen terassilta tai ravintolan ikkunasta.

Lennot keskiviikosta perjantaihin kello 9–14 ja 18–20.

Iltapäivisin klo 14-18 ei lennetä Helsinki-Vantaan vilkkaan liikenteen vuoksi.

Keskiviikko on virallinen harjoituspäivä. Torstai ja perjantai ovat varsinaiset kilpailupäivät.

Torstai-iltana kello 18–20 on hiljaisten koneiden ilta eli kilpaillaan vain purjekoneluokissa. Perjantai-iltana kello 18–20 lennetään advanced-luokan kilpailulennot.

Lisäksi kentällä tapahtuu muutakin, Amerikan autoja ja muita vanhoja autoja kokoontuu cruising pre-partyyn, DC-3 lentää ja lisäksi kentällä on laskuvarjohyppytoimintaa.

Lauantai ja sunnuntai ovat ohjelmassa varapäiviä huonon sään sattuessa. SM-kilpailun palkinnot jaetaan lauantaina kello 14 Malmin Pyöreessä.

Malmin lentokenttä avattiin virallisesti 1938 suurella lentonäytöksellä. Silloin näytöksessä lensi ensi kertaa Ilmavoimien uuden harjoituskoneen VL Viiman prototyyppi.

Samanlainen VL Viima tulee nyt Malmille esiintymään lauantaina ennen palkintojen jakoa omistajansa Philip Lawtonin ohjaamana.

Viiman esiintyminen riippuu säästä ja kilpailujen etenemisestä. Päivitetyn ohjelman voit helposti tarkistaa verkko-osoitteesta taitolento.fi.

Koko kilpailujen yhteenlaskettujen harjoitus- ja kilpalentojen päästöt ovat samaa luokkaa kuin kahden hengen Thaimaan-lomamatkan päästöt. Hiilidioksidipäästöt kompensoidaan kokonaisuudessaan.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut