Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin huippu-urheilijoita houkutellaan korkeakouluopintoihin – Yksi Haaga-Helian opiskelijoista on Marko "Mörkö" Anttila

Uusi kilpa- ja huippu-urheilijoille suunnattu opintopolku aloittaa syksyllä Haaga-Helia-ammattikorkeakoulussa. Opiskelijat voivat näin yhdistää sekä tavoitteellisen urheilun että korkea-asteen opinnot.

Urheilijan opintopolun yhtenä tavoitteena on toimia puskurina urheilu-uran riski- ja epävarmuustekijöille.

– Kilpa- ja huippu-urheilun vaatimukset ovat nykyään kovat ja tavoitteellisen urheilu-uran rinnalla voi olla vaikeaa opiskella korkea-asteella. Suomessa urheilijan kaksoisuran mahdollisuuksia on rakennettu jo vuosikymmeniä eri koulutusasteilla. Haaga-Heliassa olemme havainneet, että sopiva määrä opiskelua ja itsensä kehittämistä tukee urheilijan tasapainoista arkea ja antaa mahdollisuuksia menestykseen niin urheilussa kuin urheilu-uran jälkeen, toteaa Urheilijan opintopolusta vastaava lehtori Martina Roos-Salmi

Urheilijan opintopolku on kaksivuotinen ja se sisältää liiketalouden perusopintoja.

Opinnot vastaavat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ja opiskelu on pääosin itsenäistä.

Opinnot antavat mahdollisuuden hakea myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylähaun kautta. Opintopolulle voi hakea urheilijoiden lisäksi tavoitteelliset valmentajat tai erotuomarit.

Aiemmin Haaga-Heliassa on järjestetty opintopolku muun muassa ammattijääkiekkoilijoille. Yksi opintopolun opiskelijoista on MM-kultaa keväällä voittaneen Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila.

34-vuotias konkarihyökkääjä Anttila on kokenut opinnot kiekkoilijan opintopolussa mielekkäinä. Hän sanoo, että Venäjän KHL-liigan pitkillä pelimatkoilla jää hyvin aikaa myös opiskeluun.

– Tavoitteenani on nyt suorittaa nämä opintopolun opinnot loppuun ja katson sitten myöhemmin, miten opintojani jatkan. Seuraavat pari vuotta menevät vielä tiiviisti pelatessa, Helsingin Jokereissa vuodesta 2016 asti pelannut Marko Anttila toteaa.

Anttilan ryhmässä on mukana noin 20 huippukiekkoilijaa, kuten naisten MM-hopeaa keväällä voittanut maalivahti Eveliina Suonpää.

Haaga-Heliassa on viimeisen kymmenen vuoden aikana opiskellut tutkinto-opiskelijana lähes 90 urheiluakatemian urheilijaa eri koulutusohjelmissa.

Haku Urheilijan opintopolku -ohjelmaan on auki 31. elokuuta asti. Lisätietoja: https://www.haaga-helia.fi/fi/sportsandstudy.